Başbakan Erdoğan'a İslam'a hizmet ödülü

Başbakan Erdoğan'a İslam'a hizmet ödülü
İslam dünyasının nobeli olarak bilinen "Uluslararası Kral Faysal Ödülü" Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verildi. Erdoğan, "Bu ödülü, milletime verilmiş bir ödül olarak görüyorum" dedi.

Suudi Arabistan tarafından her yıl verilen "Uluslararası Kral Faysal İslam'a Hizmet Ödülü"nün bu seneki sahibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Mekke Valisi ve Kral Faysal Vakfı Başkanı Halit El Faysal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı,"Kral Faysal Ödülü"nün verilmesi nedeniyle arayarak tebrik etti.

Verilen bilgiye göre, Mekke Valisi ve Kral Faysal Vakfı Başkanı Halit El Faysal, Başbakan Erdoğan'ı aradı. Başbakan Erdoğan, bu ödülden dolayı "onur duyduğunu" belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın, "bu ödülü naçiz şahsım adına değil, milletime verilmiş bir ödül olarak görüyorum" dediği bildirildi.

BAŞBAKANA ÖDÜL NEDEN VERİLDİ?

Ödülü veren Kral Faysal Ödül Komitesi Genel Sekreteri Dr. Abdullah el-Usaymin bu ödülü Başbakan Recep Erdoğan’a aşağıdaki nedenlerden dolayı verdiklerinin altını çizdi:

“Kral Faysal Uluslararası İslam’a Hizmet Ödülü Komitesi bu seneki ödülü Türkiye Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a vermeyi kararlaştırmıştır.

1954 yılında İstanbul’da doğan Başbakan Receb Tayyip Erdoğan İslam dünyasında duyarlı ve hikmetli önderliğin bir örneğini temsil etmektedir. Kendisi üstlendiği siyasi ve idari görevlerde çok yapıcı ve büyük çabalar göstermiştir. Bu görevlerden biri olan İstanbul Belediye başkanlığı döneminde kenti ileriye taşımak adına öncü icraatlara imza atmıştır.

Başbakanlık görevini üstlendikten sonra gerek kendi ülkesinde gerekse İslam dünyasında ve tüm dünyada büyük başarılarından ve takdire şayan tavırlarından dolayı parmakla gösterilen bir devlet adamı haline gelmiştir.

Örneğin ulusal bazda gerçekleştirdiği ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınma hamlelerinden dolayı Türkiye’de gerçek bir kalkınmaya neden olmuş, ülkesini ekonomik ve endüstriyel bakımdan gelişmiş ülkeler sınıfına sokmayı başarmıştır. Bunu yaparken demokrasi ve adalet ilkelerinden taviz vermemiştir.

İslam dünyası açısından, başta Filistin halkının haklarını savunan öncü bir lider olarak Filistin’in adil ve haklı davası olmak üzere büyük Türk halkının da desteğini arkasına alarak İslam dünyasının sorunlarına büyük hizmetlerde bulunmuştur.

Dünya açısından ise uluslararası işbirliği ve anlayış ilkelerinden hareketle yapıcı diyalog ve açılım esasları çerçevesinde medeniyetler ittifakını kuran Müslüman kurucuların başında gelmektedir. Bu sayede dünya halkları ve ülkeleri arasında Türkiye için takdire şayan bir konum sağlamıştır”

KRAL FAYSAL ÖDÜLLERİ 1979'DAN BERİ VERİLİYOR

1977 yılında oluşturulan ve ilk defa 1979 yılında verilmeye başlanan bu ödül şimdiye kadar 37 kişi ve derneğe verildi. Daha önce bu ödülü almış kişilerden bazıları:

Mareşal Abdurrahman Muhammed Suwar ez-Zeheb (Sudan-2004)
Dr. Ahmed Muhammed Ali (Suudi Arabistan) ve Hariri Vakfı (Lübnan) (2005)
Şeyh Salih Bin Abdurrahman el-Husayn (Suudi Arabistan) ve Şeyh Yusuf Bin Casim Bin Muhammed el-Hacci (Kuveyt) (2006)
Tataristan Cumhurbaşkanı Mentimer Sharipovich Shaimiev (2007)
Kral Abdullah bin Abdulaziz Al Suud (2008)
Kitap ve Muhammedi Sünnetle Amel Edenlerle Yardımlaşma Derneği (Mısır) (2009)

Daha önce merhum eski Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'e de verilen ödülün, İslam dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak gösterildiği ifade edildi.