Başbakan Erdoğan'dan Düşürülen Uçak Açıklaması

Başbakan Erdoğan'dan Düşürülen Uçak Açıklaması
Başbakan Erdoğan, Suriye tarafından düşürülen uçakla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Başbakan son günlerde ortaya çıkan iddiaları yalanladı.

Başbakan Erdoğan, Suriye tarafından düşürülen uçağın uluslararası hava sahasında vurulduğunu yineledi.

Erdoğan, silahsız uçan uluslarası hava sahasında, Suriye'ye 13 mil uzaklıkta saldırıya uğradını ve vurulduktan sonra Suriye karasularının 8,5 mil açığına düştüğünü tekrar teyit etti.

Başbakan Erdoğan, düşürülen uçakla ilgili çalışmaların devam ettiğini, füze ile mi yoksa uçaksavarlarla mı düşürüldüğünü yapılan araştırmaların sonunda belli olacağını söyledi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın "düşürülen uçak"la ilgili yeni açıklama;

2 Haziran'da uluslararası sularda bildiğiniz gibi silahsız bir askeri uçağımız düşürüldü. Biz kendilerine ulaştığımız ana kadar hep 'düştü' dedik. Düşürüldüğünü söylemedik. Uzun bir arama sürecinin ardından geçtiğimiz hafta pilotlarımızın naaşlarına ulaşıldı.

UÇAK NEYLE VURULDU?

Akdeniz'de uçağımızla irtibatın kaybedilmesinden itibaren Genelkurmay Başkanımız olayı uluslararası düzeyde duyurdu. Uçağımız uluslararası hava sahasında, Suriye'den 13 mil uzakta isabet almıştır. Süratle irtifa kaybetmiş ve Suriye karasuları içine sapma yaparak düşmüştür. Saldırı öncesinde hiçbir uyarı yapılmamıştır. Parçalar çıkarıldıktan sonra bu bir füze vuruşu mudur, yoksa uçaksavar mıdır, incelemeler sonucu ortaya çıkacaktır.

Gerekli uyarılar yerine getirilmeden silahsız olan uçağımıza saldırılmıştır. Suriye'nin son dönemde 5 kez helikopterleri hava sahamızı ihlal etmiştir. Biz uyarılarımızı yaptıktan sonra hava sahamızı terketmiştir. Aynı şekilde Ruslar bizim hava sahamızı ihlal etmiştir, uyarı yapılmıştır ve terkedip özür dilemişlerdir.

"UÇAĞIMIZ SURİYE TARAFINDAN DÜŞMANCA VURULDU"

Uçağımıza 13 milde, uluslararası hava sahasında hiçbir uyarı yapılmadan düşmanca ve hasmane bir şekilde saldırı düzenlenmiştir. Bu açıklamaları 22 Haziran'dan bugüne kadar şahsım ve yetkililerle birlikte defalarca izah edildi. Bu gerçek radar kayıtlarıyla, haritalarla ortaya konuldu. Siyasi partilerin genel başkanlarını davet ettik ve kendilerine bütün sunumlar yapıldı ve sorunuz var mı diye soruldu.

"KILIÇDAROĞLU'NDA NEZAKET YOK"

Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibi sadece pilotlarımızın şehit olup olmadığını sordu, birkaç ufak sorusu oldu. Sayın Bahçeli ve BDP heyetiyle görüşmemizi yaptık. Bütün bunlar yapılmışken sayın Kılıçdaroğlu hedef saptırarak, kamuoyuyla paylaşılan şeyleri bizimle konuştular dedi. İnsaf, sizde nezaket olsa 'Ben şu soruyu sordum cevabını alamadım' dersiniz. Nezaket kuralları bunu gerektirir. Anlattığımızı dinleyecek, sorular sormayacak gideceksiniz, ondan sonra kamuyla paylaşılanları bize anlattılar diyeceksiniz.

WALL STREET JOURNAL'I ELEŞTİRDİ

Cevabı verilmiyorsa o zaman dersin ki soruyu sorduk cevabını alamadık. Şu CHP'nin genel başkanı böyledir işte. Son derece ibretlik bir kampanya yürütülüyor. Bu yürütülen kampanyaya özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Türkiye'ye karşı artniyeti çok açık olan bir Amerikan gazetesi uçağımızı Suriye kara sularında vurulduğunu iddia etti. Pentagondan bir isimle konuştuğunu iddia etti.
 
Kayseri'den o gazeteye çağrı yaptım, mertsen, bu isim kimdir bunu açıkla. Açıklayamazsan namertsin dedim. Kaynağını ismini açıklamadı. Bizde de böyledir, başbakana yakın bir isme göre derler. Bunlar kimseye itibar etmiyorlar, ABD'nin tamamen uydurma haber yayınlayan gazeteye itibar ediyorlar.

Şu anda Türkiye'de Suriye'nin devlet güdümlü gazeteleri kadar Suriye rejimini savunan yazarlar vardır. Şu anda düşürülen uçağımız konusunda Suriye'nin zalim rejiminden çok daha fazla politikacılar ve partiler vardır.
 
KILIÇDAROĞLU BAAS'IN TÜRKİYE TEMSİLCİSİ GİBİ

Beşar Esed düşürülen uçağımızla ilgili konuşma zahmeti göstermiyor zira Kılıçdaroğlu konuşuyor. Kılıçdaroğlu Baas partisinin Türkiye temsilciliğini üstlenmiş durumda. Gayet güzel paslaşıyorlar. CHP Genel Başkanı düşürülen uçağımızla ilgili milli bir duruş sergilememiştir.
 
Siz neyin peşindesiniz, siz bu senaryoda neden piyonsunuz, neden borazanlık görevini üstleniyorsunuz. Biz çizilen ve uygulanmak istenen bu senaryonun farkındayız. Benzeri senaryo ve kampanyaları Türkiye, ülkemizdeki temsilciler aracılığıyla geçmişte de uyguladılar. Türkiye'de kimi medya kuruluşları ve yazarlarının CHP Genel Başkanının bu senaryonun neresinde olduğunun farkında olması lazım.

AVRUPA 'TÜRKİYE İLHAM VERİCİ' DİYOR CHP 'TÜRKİYE'Yİ ÖVMEYİN' DİYOR

16 Avrupa Bakanı Türkiye için 'ilham verici örnek' diyor. CHP bundan rahatsız oluyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı 16 Avrupa Birliği Bakanına bir mektup yazdı. 'Türkiye'yi övmeyin' diyor. 'Türkiye ilham alınacak bir ülke değil' diyor. Bu zat geçmişte Dışişleri Bakanlığı yapmış bir zat. İşte CHP budur. CHP zihniyeti budur. CHP'nin tarihi boyunca yaptığı sadece budur. Bunlar taş üstüne taş koymazlar. Taş üstüne taş koyanı engellemek için ellerinden ne geliyorsa onu yaparlar.

Bunlar kendi hırsları uğruna ülkelerini karalamaktan başka bir şey çekinmezler. Biliyorsunuz ÖSYM tarafından kamu personeli seçme sınavı yapıldı. Sınavın ardından terör örgütüne yakınlığıyla bilinen sitede sahte bir evrak yayınlandı. Amaç KPSS gibi sınavı terörize etmek. Geçen yıl CHP Genel Başkanı'nın eline sahte bir mail tutuşturdular. Milyonlarca gençle oynadılar.

BUNLAR HAKARET EDER! KARŞIMZDA TWİTTER KILIÇDAROĞLU VAR

Karşımızda twitter Kılıçdaroğlu var. Bunlarla hareket ediyor, onlar da olmasa çok fakir kalacak. Geçen yıl olanlardan ders almadı, bu yıl da terör örgütünün bu eylemini yine CHP sahiplendi, insanların hissiyatını istismara kalkıştı. KPSS son derece başarılı ve temiz bir şekilde gerçekleştirilmiştir. KPSS'de usulsüzlük girişiminde bulunanlar emniyet güçlerimiz tarafından tespit edilmiş ve tutuklanmıştır.

Terör örgütünün BDP ile CHP'yle istismar girişimine kimse kanmasın. Biz bununla mücadele edeceğiz. TBMM AK Parti'nin yoğun çalışması çerçevesinde hayati nitelikte kanunları çıkararak tatile girdi. Bütün arkadaşlarıma ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.