Başbakan Erdoğan'dan Gül'e Jet Yanıt

Başbakan Erdoğan'dan Gül'e Jet Yanıt
Başbakan Tayyip Erdoğan'dan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Tutuklu vekiller Meclis'e gelmeli" açıklamasına itiraz geldi.

Başbakan Erdoğan, tututlu vekiller konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le farklı düşündüklerini söyledi.

Meclis açılış konuşmasında Cumhurbaşkanı Gül'ün tutuklu vekiller konusundaki düşüncelerine katılmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı ile polemiğe girmek istemem, bu konuda ayrı düşünüyoruz açıklamasında bulundu.

"Bu düşünceyi paylaşmadığımız ortada" diyen Başbakan Erdoğan sözkonusu açıklamasında şunları ifade etti:"Sayın Cumhurbaşkanımızla bir polemiğin içerisine girmek istemem. Bizim bu düşünceyi paylaşmadığımız ortada zaten. Çünkü bu insanlar arazide çalışarak milletvekilliğini kazanmış olan insanlar değiller. Onlar zaten o dönemde içerideydiler ve o dönem içerideyken tersten dönüp parlamentoya gelme gayreti içindeydiler"

KILIÇDAROĞLU: CUMHURBAŞKANI'NI KUTLUYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Tutuklu milletvekillerine yaptığı vurgu nedeniyle Cumhurbaşkanı'nı kutluyorum'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni yasama yılı açış konuşmasını dinledikten sonra Meclis'teki odasına geçti.

Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Gül'ün konuşmasını nasıl bulduğu sorusuna, ''Tutuklu milletvekillerine yaptığı vurgu nedeniyle Cumhurbaşkanı'nı kutluyorum'' karşılığını verdi.