Başbakan Erdoğan'dan Teşvik Müjdesi

Başbakan Erdoğan'dan Teşvik Müjdesi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yatırım teşviklerinin uzayacağı müjdesini verdi. Yapılan çalışmaya göre Rize'de teşvik 4 yıl daha uzayacak.

Başbakan Erdoğan, Erdoba Elegance Otel’de, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıf başkanları ile bir araya geldi. Bir konuşma yapan Erdoğan, Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla 10 yılda her alanda büyük işler başardığını söyledi.

Asimilasyon, ret ve politikalarını kaldırdıklarını söyleyen Erdoğan, “Kimse yaradılışına müdahale etme imkanına sahip değildir. Onun için de Yunus gibi baktık, ‘Yaratılanı, yaratandan ötürü sevdik” diye konuştu.

Bölgesel, etnik ve dini milliyetçilik yapılmasına hep karşı çıktıklarını ifade eden Erdoğan, “780 bin kilometrekaresiyle bu ülkede biriz, beraberiz, iriyiz, diriyiz. 780 bin kilometrekarelik vatan toprakları üzerinde de asla ameliyata, asla operasyona müsaade etmeyiz” dedi. Türkiye’nin enerjisinin terörle heba olduğunu belirten Erdoğan, sorunun çözümü için çalıştıklarını söyledi.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANINCA 4 BÖLGEDE YER ALAN RİZE'DE 4 YIL DAHA TEŞVİK UYGULANACAK!

Teşvik konusunda müjde veren Başbakan Erdoğan, ‘teşviğin üçüncü bölgede 3 yıl, dördüncü bölgede 4 yıl, beşinci bölgede 5 yıl, altıncı bölgede de 6 yıl daha uzatılması yönünde çalışma yapıldığını duyurdu.

Yeni anayasa çalışmalarına değinen Başbakan Erdoğan, bu konuda uzlaşma için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti ve muhalefet partilerinin tavrını eleştirdi. Erdoğan, “100’ü aşkın madde görüşüldü, şu anda mutabakat sağlanan madde sayısı 31. Niye? Çünkü bunların yeni anayasa yapma gibi bir derdi yok” dedi.

MHP ve CHP ile yeni anayasa konusunda anlaşma sağlanamaması durumunda BDP'yle görüşeceklerini, kendileriyle uzlaşılırsa anayasa taslağını halka götüreceklerini ifade eden Erdoğan, “Millet 'evet' diyorsa, yeni anayasayı biz böylece milletten aldığımız oyla çıkarmış oluruz” diye konuştu.