Başbakan Erdoğan'ın Son Kongresi

Başbakan Erdoğan'ın Son Kongresi
AK Parti'de yarın yapılacak olan 4. Olağan Kongre için hazırlıklar tamamlandı.

AK Parti'nin 4. Olağan Kongresi için hazırlıklar tamamlandı. Partiyi 3 seçime götürecek kadronun belirleneceği kongreye 200 yabancı davetli katılacak. Başbakan Erdoğan, son kez genel başkanlığa aday olacak.

Ankara Arena yarın yapılacak Büyük Kongre AK Parti yönetiminin 2023 vizyonuna uygun olarak yeniden yapılanması, 50 asil 25 yedek üyeli MKYK'nın yüzde 15'inin değişmesi öngörülüyor.

AK Parti Genel Merkezi, Büyük Kongre'ye saatler kala hazırlıklar son sürat devam ediyor. Kongreye yurtdışından davet edilen siyasi liderler, eski devlet başkanları, başbakan ve devlet adamları için bu akşam AK Parti Genel Merkezi'nde bir de yemek verilecek. Büyük Kongre sürecinde Başbakan Erdoğan, kongreye katılacak yabancı devlet adamlarıyla ikili görüşmelerde de bulunacak.

Yarın saat 10.00'da başlayacak büyük kongrede, 15'e yakın yabancı konuğa söz verilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AKParti Genel Başkanı sıfatıyla yapacağı konuşmanın ve raporların okunmasının ardından Erdoğan'ın 4. ve son kez aday olacağı genel başkanlık seçimleri yapılacak.

Başbakan Erdoğan'ın manifesto niteliğinde olacak konuşmasında, iktidara geldiği günden bugüne hükümetin yaptıklarının kısa bir muhasebesiyle birlikte 2023 hedeflerinin yeni döneme göre yeniden değerlendirilmesi, terör, Suriye'de yaşanan son gelişmeler, ekonomi, yeni yasama yılı, iç ve dış gelişmelerin yer alması bekleniyor.

Genel Başkanın seçilmesinin ardından partinin yönetim ve denetleme organlarının seçimine geçilecek. 50 asil ve 25 yedek üyeli Merkez Karar ve Yönetim Kurulu(MKYK), 11 asil ve 5 yedekli Merkez Disiplin Kurulu(MDK), 3 asil ve 2 yedek üyeli Genel Merkez Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu'nun(GMPDHK) seçilmesinin ardından AK Parti'nin Büyük Kongresi sona erecek.

Ankara Arena'da geniş katılımın yaşanması beklenen Kongre için hazırlıklarda ise sona gelindi.

Vatandaşların yanı sıra yurtiçinden ve yurt dışından gelecek misafirlerin de ağırlanacak programda Arena etrafına içeride yapılacak kongrenin eş zamanlı izlenebileceği dev ekranlar kuruldu. Bayrak ve afişlerle süslenen salonda kongre ve konuşmalardan izleyicilerin sıkılmaması için görsel destek de sağlanacağı, kongre için hazırlanan şarkı ve klibin aralıklarla gösterileceği öğrenildi.