Başbakan otobüse muavinlik yaptı (VİDEO)

Başbakan otobüse muavinlik yaptı (VİDEO)
Manisa Turgutlu'da halka hitap eden Erdoğan, vatandaşların kendisini görememesi üzerine Başbakanlık otobüsünün üzerinde şoföre talimatlar vererek muavinlik yaptı.

Başbakan Erdoğan, Ankara-İzmir bölünmüş devlet yolunun açılışının ardından, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yapımı geçtiğimiz yıl tamamlanan Irlamaz Çayı Rekreasyon alanına gelen Başbakan, burada  halka hitap etti.

Turgutlulu vatandaşların kendisini görememesi üzerine otobüsün şoförüne aracı önce ileriye, sonra geriye doğru almasını istedi. Aracı, ''Gel bakalım sağ yaparak, geri gel. Sol yap, şimdi sol, sol, sol. Gel daha gel'' diye mikrofonla şoföre seslenerek, vatandaşların iyi gördüğü noktaya yerleştirdi.

Vatandaşlara milli birlik bütünlük projesi hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin milli birliğini, kardeşliğini istemeyenler bulunduğunu, milli birlik ve kardeşlik sürecinin bir hedef olduğunu, bunu hep birlikte gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

''Milli birliğimizi istemeyenler var. Kardeşliğimizi istemeyenler var, kıskananlar var. Biz ne diyoruz, milli birlik ve kardeşlik süreci bu bir hedef. Hep birlikte bunu gerçekleştirelim'' diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

 "Bu ülkede Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Abaza'sı, Roman'ı böyle bir ayrım olmasın. Yaradılanı yaradandan ötürü sevelim, bunu istiyoruz. Efendim bu Kürt'müş, bu şuymuş, buymuş, bırakalım bu işleri ya. Biz Kürt kökenli vatandaşlarımıza da Türk'üne, Laz'ına, Çerkez'ine hepsine aynı mesafedeyiz. Değişen bir şey yok. Yapamayız. Niye? Çünkü biz yaradandan ötürü seviyoruz. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim farkımız bu ve Güneydoğu, Doğu Anadolu. Bu bölgelere hiçbir dönemde gitmeyen hizmeti biz götürdük. Şurada 7 senede oraya götürdüğümüz hizmet 15 katrilyona ulaştı. Hiçbir dönemde olmadı bu, şimdi oldu. Duble yol hak getire, nerede, orada böyle bir şey yoktu, ama şimdi var' dedi.

Erdoğan, 'Eğitimde okullar, en ücra köşelerde bilişim teknolojisinin uygulandığı okullar var. Bugün Hakkari'ye gidin, merkezinde 150 yataklı modern hastaneyi yaptık ve açılışını ben yaptım. Yüksekova'da 150 yataklı hastaneyi yaptık, kendim yaptım açılışını. Şemdinli'de su yoktu, bunu da yaptık. Burada da 300 yataklı devlet hastanesi başladı. Okullar aynı şekilde. Yollarımız aynı şekilde. Ve sağ olsun başarılı da bir belediye başkanımız var. Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan çok çalışkan bir kişilik hamdolsun, bak şu gördüğünüz meydan var ya. Türkiye'de bırakın ilçeleri, illerde bile böyle meydan bulamazsınız. Böyle bakımlı park bulamazsınız. Kadrini kıymetini bilin. Yani yarın seçim yok. 5 sene sonra var, ama şimdiden söylüyorum. Onun için çok çalışacağız. Çok gayret edeceğiz, inşallah daha güzellerini göreceğiz. Turgutlu Türk’ü, Kürdü, Lazı, Çerkez ile kardeşçe yaşanan 130 Bin nüfuslu dev şehir havası güzel iklimi güzel,hele hele insanı dahada güzel Turgutlulu hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum’’ dedi.