Başbakan Rize'de Konuştu

Başbakan Rize'de Konuştu
Rize'de toplu açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan halka hitap etti.

Rize Valilik Binası önünde saat:13.00'da gerçekleşecek Toplu Açılış Töreni gecikmeli olarak 14.00'da başladı. Başbakan Erdoğan'a Rizeliler büyük bir ilgi gösterdi. Seçim mitinglerini aratmayan bir kalabalıkta hemşerilerine seslenen Başbakan Erdoğan'ı 10 binden fazla insan dinledi. Açılış töreninin ardından Erdoğan, yapılan yardımlar dolayısıyla hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

021.20130825002916.jpg

erdogan-rizede-(9).20130824164350.jpg

Rize Valiliği önündeki toplu açılış törenine Başbakan Erdoğan'ın yanısıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Rize Eski Valisi İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımıcısı Süleyman Soylu, Rize Valisi Nurullah Çakır, Ak Partili milletvekilleri, eğitim, siyaset, iş dünyası ve 10 bini aşkın vatandaş katıldı.

erdogan-rizede-(1).20130824164402.jpg

erdogan-rizede-(10).20130824164412.jpg

erdogana-rizede-sevgi-seli-53.jpg

 Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları; 

-Yolları açan AK Parti iktidarı. Biz yol medeniyettir diye yola çıktık. Tıkanan yolları biz açtık. 12 tünel bitirdik şu karadeniz dağlarında. Artık kazaların olmadığı bir Karadeniz var. 4 Yılda yüzde 70'ini tamamladık. Şimdi yüzde 100'ü bitti. re.20130824141452.jpg

-Türkiye'ye ve Rize için çalıştık. Allah ömür, güç ve sağlık verdiği müddetçe biz görev başında olacağız. 

-Bizim baba ve ana ocağımız Rize'ye karşı vefa borcumuz var. Biz baba ocağımız ana ocağımız Rize'ye karşı sadece maddi anlamda değil, aynı zamanda manevi borcumuzu da ödeminin gayret içindeyiz.

Rize'nin mertliğini, dürüstlüğünü ve çalışkanlığını her yerde her işte hakkıyla temsil etmenin hassasiyeti içindeyiz.

erdogan-rizede-(2).20130824164438.jpg

erdogan-rizede-(3).20130824164450.jpg

GEREKTİĞİNDE KARADENİZ GİBİ KABARIRIZ

-Rizeli olmanın hassasiyetini omuzlarımızda taşıdık. 11 yıldır başbakan olarak ülkemize milletimize hizmet ederken, tüm Türkiye'nin başını önünü eğdirmemek için çalıştık. Gerektiğinde Karadeniz gibi kabaracağız, gerektiğinde fırtına deresi gibi coşacağız. Gerektiğinde Rize'nin o muhteşem gibi gürül gürül akacağız, gerektiğinde Rize'nin gölleri gbi durulacağız. 

-Dünyanın neresinde zulüm varsa Rize'den aldığımız güçle zalime karşı hakkı söyleyeceğiz. Dünyadaki tüm mazlumlara elimizi uzatacağız. Bizim ecdadımızdan, dedelerimizden ve Rize'nin delikanlılarından böyle gördük.

erdogan-rizede-(2).20130824162211.jpg

erdogan-rizede-(5).20130824164522.jpg

erdogan-rizede-(4).20130824164507.jpg

SURİYE'DEKİ KATLİAM

-Suriye'de katliam yaşanıyor. 100 binden fazla insan hayatını kaybetti. Binlerce Suriyeli ülkesini terk etti. Mısır'da bir darbe yapıldı ve millete karşı katliam başlatıldı. 

ESED'İN SON ÇIRPINIŞLARI

-Suriye'de geçen gün kan yoktu. Çünkü o yavrular kimyasal silahlarla şehit edildi. Ama bunlar Beşar Esed'in son çırpınışlarıdır. Allah çocukların hesabını ondan soracaktır. 

EY BM NEREDESİN?

-Bize Türkiye yanlızlaştı diyorlar. Türkiye'nin yanında önce hak daha sonra da halk var. Türkiye Mısır, Suriye ve Sudan ile neden bu kadar yakından ilgileniyor diyorlar. Biz medyayla, sermaya ile iktidara gelmedik. Ey BM konseyi neredesin, sen ne işe yararsın, sen ne için kuruldun? Sen barışın güvencesi değilsin. 5 daimi ülke dünyanın kaderini belirliyor. Hatta iki ülke belirliyor. Ama dünya 5 ülkeden büyüktür. Zamanı geldiğinde dünya halkları hesabını soracaktır.

-Kardeşin kardeşi katlettiği çatışmaların içinde olmadık, biz arabulucu olduk. Biz çocuklar ölmesin istiyoruz. Ayşe'ler, Esma'lar ölmesin istiyoruz. Biz Kan akmasın istiyoruz. Biz vicdandan, halktan yanayız. Kardeşlerimizin huzur içinde olmasını istiyoruz. Kardeşlerimiz ve komşularımızın yanındayız.

erdogan-rizede-(3).20130824162230.jpg

erdogan-rizede-(7).20130824164617.jpg

erdogan-rizede-(6).20130824164627.jpg

ONLAR DA BİZİM YANIMIZDA SAVAŞIRKEN SORMADILAR

-Biz Suriye'den gelen kardeşlerimize neden geliyorsunuz diye sorduk mu. Sormadık. Onlarda Çanakkale'de Sarıkamış'ta yanımızda savaşırken sormadan geldiler.

-Türkiye hak bildiği yolda dosdoğru yürüyen bir devlettir. Kimse bize dayatma yapamaz. Türkiye için yapay gündemler oluşturumaz. 

DARBE DİYEMEYECEK KADAR ZAVALLILAR

-Mısır'daki darbeye darbe diyemeyecek kadar zavallıdır bunlar. Darbeye karşı onurlu bir duruş sergileyemediler. Demokrasi diyorlar ama nasıl demokrasi bu?

NEDEN TUTUŞUYORSUNUZ?

İl Başkanları toplantımda açıkladım Mısır'daki darbenin arkasında İsrail var diye. Hemen tutuştular neden tutuşuyorsunuz? Ben bunu söyleyince Beyaz Saray'dan cevap geliyor. Ben burada Amerika'yı kastederek söylemedim. İsrail'e söyledim. Beyaz Saray'a ne oluyor? Amerika bunu konuşmamalıydı. İsrail Konuşmalıydı. NATO ortağı ABD'nin bu açıklaması olmadı. Ben İsrail'i eleştirdim Beyaz Saray'a ne oluyor?

SENİ O MEYDANDA SALLANDIRIRLARDI

Ey CHP 3 yaşındaki çocukların solgun yüzlerine bakabildiniz mi? Siz oralarda diktatör kelimesini söyleyebilir misin? Söylersen seni o meydanda sallandırırlar. Sen Türkiye'de bana diktatör diyeceksin. Özgürlükleri yaşayacaksın sonrada Türkiye'de özgürlük yok diyeceksin.

-Anamuhalefet partisinin sorumlularına soruyorum gazetelerde, televizyonlarda yeni doğmuş bebeklerin, 3 yaşında 5 yaşında o masum çocukların solgun yüzlerine bakabildiniz mi Destek verdiğiniz sırtını sıvazladığınız o zalimin insanlık dışı katliamıyla gururlandınız mı Kendi ülkesinin başbakanını diktatörlükle itham edenler, kendi ülkesinin başbakanını dünyaya şikayet edenler, acaba sırtını sıvazladıkları Esed için diktatör sıfatını kullanabilecek cesarete sahipler mi"

KILIÇDAROĞLU'NA TOKAT GİBİ CEVAP

AK Parti'nin ilkelerinde etnik milliyetçilik yoktur, bizde dinsel milliyetçilik yoktur, bizde bölgesel milliyetçilik yoktur. Evet mi" diye sorup, kalabalıktan "evet" yanıtını aldıktan sonra, "Kılıçdaroğlu, biz 780 bin kilometrekarenin tamamında aynı şeyi söyleriz. Biz bir yerde başka, bir yerde başka olanlardan değiliz. Biz akşam başka sabah başka konuşanlardan değiliz. Biz yüreğimizin sesini duyarak konuşuruz. Çünkü fikrinin, düşüncesinin namusuna sahip olamayanlardan siyasetçi olmaz bunu böyle biliniz.

erdogan-rizede-(4).20130824162251.jpg

Yaklaşık 15 Milyon TL.'si hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapılan ve toplam 62 milyon TL.'lik yatırımın yer aldığı açılışı yapılan yerler şöyle:

1 – Rize Merkez Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu

2- Hemşin İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi

3- Çamlıhemşin ilçesi Topluca Köyü İstanbul Ticaret Odası Şehit Binbaşı Ömer Aktuğ İlkokulu, Ortaokulu ve Lojman

4- Güneysu Anaokulu

5- Çayeli ilçesi Kaptanpaşa İzzet Akçal Yatılı Bölge Ortaokulu Pansiyonu

6- Merkez Muradiye Eğitim Tesisi

7- İyidere Mahmut hantal Eğitim Merkezi

8- İyidere Halk Eğitim Merkezi

9- Çayeli Toplum Sağlığı Merkezi

10- İyidere Spor Salonu

11- Tuzcuoğlu Memişağa Parkı (Eski Belediye Parkı)

12- Gündoğdu Beldesi Doğal Afet ve Taşkın Koruma

13- Rize Merkez Ambarlık Köyü Yeşildere Islahı

14- Rize Merkez Engindere Deresi Islahı

15- Fındıklı İlçesi Arılı Deresi Islahı

16- Pazar ilçesi Derebaşı Deresi Dernek ve Sahil Köyleri Hako Deresi Islahı

17- Pazar ilçesi Hamidiye Mahallesi ve Merkez Muradiye  Mahallesinin Taşkın Koruma

18- Ardeşen ilçesi Işıklı Deresi Islahı

19- Güneysu ilçesi Doğal Afet ve Taşkın Koruma .

erdogan-rizede-(6).20130824162312.jpg

erdogan-rizede-(7).20130824162334.jpg

erdogan-rizede-toplu-acilis-toreninde-1.jpg

erdogan-rizede-toplu-acilis-toreninde-2.jpg

erdogan-rizede-toplu-acilis-toreninde-3.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ
Binler Erdoğan'ı Sevgiyle Karşıladı

Ovit Tüneli’nden Erzurum’a Bağlanacağız

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'yla Alay Etti

Başbakanımızı Özlemişsiniz Doğru mu?