Başbakan: Türk bayraklarının olması gerekirdi

Başbakan: Türk bayraklarının olması gerekirdi
Başbakan Erdoğan, Abdullah Öcalan'ın çağrısını yorumladı ve bayrak üzüntüsünü dile getirdi.

Erdoğan Hollanda'da yaptığı açıklamada "Türk bayraklarının olması gerekirdi" dedi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Öcalan'ın uzun süredir beklenen mesajını halk tarafından olumlu karşıladığını ancak mitingde Türk bayrağı olmamasının mesaja ters düştüğünü söyledi.

Hollandalı mevkidaşı Mark Rutte ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, Öcalan'ın mesajını değerlendirdi.

Erdoğan, "Türkiye'de iktidar olarak attığımız kararlı adımları özellikle vurgulamak istiyorum. Nitekim bugün Diyarbakır'da yapılan miting ve bu mitingde okunan mektup öyle zannediyorum ki, halkımız arasında samimi yaklaşanlar açısından olumlu tepkiler doğurmuştur" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Ama bu süreci özellikle olumsuz etkileme gayreti içinde olan bazı marjinal gruplar tarafından da, tabii ki olumsuz yaklaşımlar devam edecektir. Çünkü terör üzerinden beslenen gruplar var Bu terör üzerinden beslenen grupların oyunun da bozan bir süreçtir, bundan dolayı bunu özellikle vurgulamak istiyorum" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Tabi gönül şunu arzu ederdi, Diyarbakır'da yapılan böyle bir çözüm süreci mitinginde orada Türk bayraklarının olması gerekirdi. Türk bayrağının orada olmayışı, aslında hala bu süreci olumsuz etkilemek gayreti içerisinde olanların, bana göre, bir provokatif yaklaşımıdır" ifadelerini kullandı.

Başbakan konuşmasına şöyle devam etti: "Çünkü bunu Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak özellikle bir millet kavramı içerisinde tek millet, tek bayrak, bunu sürekli Diyarbakır'da dahi söyleyen bir başbakan olarak, tek vatan, tek devlet anlayışı ile buna yaklaşın ki nitekim Öcalan'ın mesajının içerisinde de bunları görüyoruz, bunlar da var. Ama bu uygulamalar mesaja ters düşüyor. Temenni ediyorum ki zaman içerisinde bunlar da giderilmek suretiyle, ülkemizde, 30 yıldır yaşanan sıkıntıyı, bir an önce aşmış oluruz diyoruz ve silahlar bırakılır sınırdışına geçmek isteyenler, sınırdışına geçmek suretiyle ülkemiz o beklediği, aradığı refahı, huzuru, mutluluğu yakalar."