Başbakan ve Cumhurbaşkanı Rize Kitabında Yer Aldı

Başbakan ve Cumhurbaşkanı Rize Kitabında Yer Aldı
Rize’yi tanıtım amaçlı hazırlanan turizm kitapçıklarından bir tanesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Rize’de çekilmiş fotoğrafları kullanıldı.

Rize Valiliği tarafından hazırlanan Rize’nin kültür ve turizm varlıklarını tanıtıcı kitapçıklarda, "Rize’ye gelmek için 53 neden, doğa aktiviteleri ve macera kenti Rize, konaklar kenti Rize, Doğa ve tarihe yolculuk, Yaylalar kenti Rize, Buzul gölleri kenti Rize, Köprüler kenti Rize ve Şelaleler kenti Rize" isimli kitaplarının yapılan tanıtımlarında bir tanesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’de çekilmiş fotoğraflarının kullanılması dikkat çekti.

Tanıtımı yapılan sekiz kitapçıktan “Rize’ye gelmek için 53 neden” isimli kitapçıkta 106. sayfada yer alan Rize’ye gelmek için 52. neden arasında gösterilen “Alabalık tanıtım kısmında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’de çekilmiş bir fotoğrafı kullanıldı. 26 Ağustos 2013 tarihinde Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde çekilmiş olan fotoğrafta Başbakan Erdoğan dereye alabalık bırakıyor.

b.20140221130742.jpg

Kitabın 94. sayfasında ise Rize’ye gelmek için gösterilen 46. neden olarak anlatılan çay bitkisinin tanıtımının yapıldığı bölümde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yer alıyor. 12 Haziran 2013 tarihinde çekilen fotoğrafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Rize’de kadınlar ile çay bahçesinde çay topluyor.

c.20140221131031.jpg