Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Giresun’da

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Giresun’da
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, dünyada bir terör sorunu olduğunu belirterek "Terörle mücadelenin birlikte yürütülmesi gerekir. Bazı ülkelerinin...

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, dünyada bir terör sorunu olduğunu belirterek "Terörle mücadelenin birlikte yürütülmesi gerekir. Bazı ülkelerinin teröre kucak açması terörle mücadeleyi zayıflatmaktadır. Teröre destek veren ülkeleri bir kez daha uyarıyoruz terör ve terör örgütüne destekten vazgeçin. Terör er geç sizi de vurur terörün dili, dini ırkı olmaz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bir dizi açılış ve temel atma törenleri için Giresun'a geldi. Giresun'da ilk açılışını Görele Gençlik Merkezi, İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi ile gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Dünyada sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz" diyen Canikli "Mesele ülkemizin içerinde bulunduğu mesele değil. Dünyada bir terör sorunu var. FETÖ, DEAŞ VE PKK terör örgütleriyle mücadele veriyoruz. Bitmedi ama önemli mesafeler alındı. Hain emelleri vardı ancak ulaşamadılar. Bu millet sayısız örneklerle diz çökmeyeceğini ortaya koydu. En son örneği ise 15 Temmuz olmuştur. Milletimiz gerekirse bedel ödüyor ancak asla diz çöktüremezler. Bu millet bundan sonrada ortaya koyacaktır. Burada mesle bize dost görünüp terörle mücadele destek vermemeleri aksine terör destek vermeleridir. Terörle mücadelenin birlikte yürütülmesi gerekir. Bazı ülkelerinin teröre kucak açması terörle mücadeleyi zayıflatmaktadır. Teröre destek veren ülkeleri bir kez daha uyarıyoruz terör ve terör örgütüne destekten vazgeçin. Terör ve terör er geç sizi de vurur terörün dili, dini ırkı olmaz" ifadelerini kullandı.

Avrupa ülkelerini teröre karşı uyardı

Canikli, Avrupa ülkelerinin "Hayır" kampanyasına verdiğe desteğe vurgu yaparak "Almanya'da ve Avrupa'da paçavralarla hayır kampanyası yürütülüyor. Ancak bizim bakanlarımıza kapılar kapatılıyor. Teröre serbest ama bakanlarımızın vatandaşlarımızla gurbetçilerimizle buluşmaları engelleniyor. Hani nerede kaldı insan hakları. Bu çıkar yol değil Avrupa, bundan vazgeç. Müttefiksek, dost isek dostluğunu göster. Türkiye'de binlerce insanı katleden teröre nasıl destek olursun. Türk milletine hakarettir bu. Akıtılan masum kanına ortak olmak demektir. Aynı şekilde FETÖ örgütüne kucak açılıyor. Buradan da bu hatırlatmaları yapıyoruz. Biz mücadelemizi yaparız bu millet mücadelesini verir. Ancak Avrupa'nın bu mücadeleye destek vermesi gerekir" diye konuştu.

"Avrupa terörle "hayır" kampanyası yürütüyor"

Avrupa ülkelerinin terörle kucak kucağa hayır kampanyası yürüttüğünü de ifade eden Başbakan Yardımcısı Canikli "16 Nisan tarihinde bir halk oylaması olacak. Şuan ülkemizde uygulanan sistem dünyanın hiçbir yerinde yok. Şuan Almanya terör örgütleriyle birlikte hayır kampanyası yürütüyor. Madem bizim sistem çok güzel alın kendi ülkenizde kullanın. Neden kendi ülkenizde uygulamıyorsunuz. Şuan uygulanan sistem çatışmayı, kavgayı tetikleyen bir sitem. Şu anda aynı yetkiyi hem cumhurbaşkanına hem de başbakana veriyor. Bu da çatışmayı meydana getiriyor. Bunun bir çok örnekleri mevcuttur.2007 yılına kadar kavga etmeyen Cumhurbaşkanıyla başbakan kalmadı. Bu tarihten sonra kavga yaşanmadı çünkü aynı amaca yürünüyordu. Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider vardı. Bu sistem kavgayı körüklüyor. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Bu ülke her zaman güçlü yönetimlerle yönetilmelidir. Bu yönetim güçlü yönetimi garanti altına alan bir sistemdir. Güçlü yönetim, güçlü yasama güçlü kılan bir sistemdir. Şu anda yürütmeyle yasama arasında karmaşa var. Bu konuda inanılmaz yalanlar söyleniyor. Milletin kafasını karıştırmak isteniliyor. Deniliyor ki Cumhurbaşkanına inanılmaz yetki veriliyor. Oysa 82 Anayasası'nda Kenan Evren'le Cumhurbaşkanına yetki verilmiş. Ayrıca halk desteğiyle seçilen Cumhurbaşkanımız o yetkiyi almış. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın yetkiye ihtiyacı yok" şeklinde konuştu.

"FETÖ VE PKK hayır diyorsa millet ne yapacağını bilir"

"Terör örgütleri "hayır" diyorsa milletin "evet" demesi gerektiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Canikli "FETÖ ile PKK hayır kampanyası düzenliyor. Onlar hayır diyorsa bu millet ne demeli. Buradan bile yola gitsek yapmamız gereken ortada. PKK evet çıkmasını istemiyorsa demek ki yapmak istediğimiz doğrudur. Biz bu milleti hiç kandırmadık, yalan söylemedik. Bu milletin feraseti inanılmaz. Hizmet etmeyene tekmeyi vuruyor. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada milletimizin emrindeyiz. Yetkiyi milletten alıp başkasına hizmet etmiyoruz, etmeyeceğiz de. Biz bu millete güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

"Fındık fiyatı 3 doların üzerinde"

Fındık fiyatlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Canikli "Biz iktidara geldiğimizde millet bahçeye girmek istemiyordu. Bize "Fındığı 1.2 dolara getirin bir şey istemiyoruz" denildi. Rekoltenin en yüksek olduğu yıllarda bile TMO'yu devreye soktuk, 5 TL üzerinden fındık alındı. Bugün ise 10 TL'nin üzerinde yani. 3 doların üzerinde. Amacımız olabildiğince fiyatı yüksek tutmaktır. 240 bin ton fındık ihraç edildi ve 590 milyon dolar döviz elde edildi.Amacımız daha fazla ülkemize döviz getirmeyi sağlamaktır. Bize fiyatı yükseltirseniz başka ülkelerin fındık üretimini artırırsanız pazar payı ülkemizden kaçar denildi. Ancak hala ülkemiz dünya fındık üretiminin yüzde 75'ini üretmeye devam ediyor. Biz fındık fiyatlarını yükselmek için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz, üreticiyi korumaya devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Canikli yaptığı konuşmanın ardından protokol üyeleriyle okul ve gençlik merkezinin kurdelesini keserek hizmete açtı ve ardından Espiye Devlet Hastanesi açılışı için ilçeden ayrıldı.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Giresun’da

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Giresun’da

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Giresun’da

Kaynak:IHA