Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Giresun’da

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Giresun’da
GİRESUN (İHA) – Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun'un Espiye ilçesinde devlet hastanesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binalarının...

GİRESUN (İHA) – Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun'un Espiye ilçesinde devlet hastanesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binalarının açılışını yaptı.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, memleketi Giresun'da bir dizi ziyaret ve açılışlara katıldı. Canikli, Espiye ilçesinde Devlet Hastanesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yeni hizmet binalarının açılışında yaptığı konuşmada, sağlıkta yaptıkları reformlardan bahsederek artık dünyanın her yerinden Türkiye'ye insanların sağlık hizmetinden faydalanmak için geldiğini belirtti. Canlikli, "Dünyanın değişik ülkelerinden Türkiye'de sağlık hizmeti almak için geçen yıl 700 bin insan geldi. Bunun içerisinde Amerika'dan gelenlerde var, Avrupa'dan gelenlerde var, İngiltere'den gelenlerde var. En yoğun ve ağır ameliyatları olmak için Türkiye'ye gelen insanlar var. Çok ciddi paralar ödüyorlar ve bir sağlık için gelen turistin bıraktığı para da kişi başına 12 bin 500 dolar. Normal turistin bıraktığı para ise Bin doların altında. Burada şu önemli verilen sağlık hizmeti ucuz olduğundan değil, evet ucuz buradaki fiyatlarımız dünya ile rekabet edebiliyor ama aynı zamanda çok kaliteli. Türkiye bütün bunların hepsini sağlıyor her yıl 700 bine yakın insan dünyanın her yerinde geliyor hiçbiri tesadüf değil daha öncede tam tersi bırakın gelmeyi hiç kimse. İmkanı olan yurt dışına gidiyordu sağlık imkanlarından faydalanmak için. İmkânı olmayanlarda kuyruklarda çile çekiyordu artık o devirler bitti bir daha da inşallah geriye gelmeyecek" dedi.

"16 Nisan 2007 yılında yapılan anayasa değişikliğin devamıdır"

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkinde konuşan Başbakan Yardımcısı Canikli, sözlerine şöyle devam etti:

"16 Nisan'da halletmemiz gereken bir şey daha var onu tamamlamamız lazım. Ne yarım kaldı, bakın biz 2007 yılında bir anayasa değişikliği yaptık. Türkiye genelinde yüzde 69 oy oranıyla Anayasayı değiştirildik. Anayasayı değiştirdik ve Cumhurbaşkanlarını doğrudan halk tarafından seçilmesinin imkanını getirdik. Şimdi bizim 16 Nisan'da önerdiğimiz sistem esasında bu 2007 yılında yaptığımız değişikliğin devamı kalan kısmı. O kalan kısmı tamamlamamız lazım biz biliyoruz bu millet hiçbir şeyi yarım bırakmaz. İnşallah 16 Nisan'da da başladığı bu meseleyi kökten halledecek."

Konuşmaların ardından Canikli, açılış kurdelesini kestikten sonra yeni hastane ve yeni emniyet binasında incelemelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Giresun’da

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Giresun’da

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Giresun’da

Kaynak:IHA