Başbakan Yıldırım: Türkiye'nin bütünlüğüne pusu kuranlar emellerine kavuşamayacak

Başbakan Yıldırım: Türkiye'nin bütünlüğüne pusu kuranlar emellerine kavuşamayacak
Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıya dair, "Türkiye'nin bütünlüğüne pusu kuran teröristlerle onları suikasta azmettiren geri plandaki alçaklar, emellerine kavuşamayacaklar." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırıya ilişkin, "Anamuhalefet Partisi CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun Artvin'de uğradığı silahlı saldırı, ülkemizin demokratik istikrarına ve toplumun huzuruna yapılmış alçak bir terörist saldırıdır. Saldırıyı nefretle lanetliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. 

Yıldırım, "Anamuhalefet Partisi CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun Artvin'de uğradığı silahlı saldırı, ülkemizin demokratik istikrarına ve toplumun huzuruna yapılmış alçak bir terörist saldırıdır. Saldırıyı nefretle lanetliyorum." ifadesini kullandı.

"Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na, CHP'ye, güvenlik güçlerimize ve bütün vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun diyor, kalleş saldırıda şehit olan askerimize Allah'tan rahmet, yaralanan askerlerimize de acil şifalar diliyorum." görüşünü paylaşan Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti: "Türkiye'nin bütünlüğüne, dirlik ve düzenimize pusu kuran teröristlerle onları suikaste azmettiren geri plandaki alçaklar, hiçbir zaman Türkiye'nin birliğine zarar veremeyecek, emellerine kavuşamayacak ve müstahak oldukları cezaya muhakkak çarptırılacaklardır. Türkiye, demokrasi ve hukuktan ödün vermeyecek, insan ve insanlık düşmanı bütün terör örgütlerinin hesaplarını boşa çıkaracaktır. Bir kez daha terörist saldırıyı lanetliyor, ülkemize ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."