Başbakan'a protesto

Başbakan'a protesto
Başbakan Erdoğan, memleketi Rize'de protesto şokuyla karşılaştı.

Erdoğan, konuşmasında ekonomiden söz ederken dinleyiciler arasından bir kadın "Ekonomik kriz ne oldu sayın Başbakan?" diye bağırdı.

Protesto karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Erdoğan, sessiz kalmayı tercih etti. Protestocu kadının sesini daha fazla yükseltmesi ve "Sayın Başbakan ekonomik kriz yok mu? " diye bağırması üzerine alandaki kalabalıktan destek alkışları geldi. Bunun üzerine Erdoğan şunları söyledi:



"Bu salonun içine girenlerin danışma meclisinin içinde olmaları söz konusu değil. Ekonomik kriz nedir ne değildir sorsan tanımlamaktan aciz olan insanlar bunlar.

Kestiğin çayın parasını erken almaya başladığın için mi ekonomik kriz var? Bu paraları erken aldığınızdan dolayı mı krizden bahsediyorsunuz? Rize'de Çaykur'a birçok yavrumuz alındığı için mi ekonomik krizden bahsediyorsunuz? Demokrasiye yönelik, millet egemenliğine yönelik her türlü girişimi göğüsleyen bir siyasi irade var. Bu yönde hiçbir karanlık gölgeye asla ve asla müsaade etmedik.

Milletin iradesini gaspetmeye niyetlenmiş hukuk dışı çetelere karşı yılmadan, asla geri adım atmadan mücadele verdik. Önümüze çıkarılan engelleri demokrasi ve hukuk çerçevesinde aştık. Tahriklere, provakasyonlara, karalamalara asla boyun eğmedik. 8 yıl sonra bugün aziz milletimizin karşısına alnımız açık çıktık, çıkıyoruz."

Tayyip Erdoğan Konuşmasında; Türkiye’de özel çay fabrikaları kuruldu. Para veriyorlar mı size. Niye vermiyorlar. Senet bile almıyorsunuz onlardan. Niye senet almadan veriyorsunuz çayınızı.

Çaykur neden alsın çay. Çaykur dereye dökeceği çayı sizden alamaz kusura bakmayın. Eskiden oy almak için dereye döküyorlardı. Ama biz böyle bir düşüncenin içinde değiliz. Herşeyi dürüst yapacağız. Şu anda bazıları geliyor. Çok çay vermem gerekiyor ama Çaykur benden çay almıyor diyorlar. Eskiden bu işin kuralı iki buçuk yapraktı. Şimdi kaldı mı iki buçuk yaprak çay. Makasla kes gönder. Çalı çırpı ne var ne yok kes gönder. Helal haram ver ALLAH miskin kulun yer ALLAH. Milletçe biz batının şu anda ulaştığı kültüre ulaşmamız lazım. Biz onların önüne geçmemiz lazım. Doğru olanı yapmamız lazım. Doğru olanı yapalım şu an ki Çay fiyatı neyse biz onun çok daha fevkinde veririz parayı o çay’ı o zaman öyle alırız” dedi.