Başbakan'dan Atama Müjdesi

Başbakan'dan Atama Müjdesi
Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısı konuşmasında engellilerle ilgili reform sayılabilecek açıklamalarda bulundu...

Başbakan Erdoğan, şehitlerin, gazilerin, çocuk, anne ve babalarının artık ücretsiz ulaşım sağlanacağını söyledi. 65 yaş üstündeki vatandaşlar da ücretsiz seyahat edebilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Gnup toplantısında konuştu.

İşte Başbakan'ın konuşmasının satır başları;

CİLVEGÖZÜ'NDEKİ PATLAMA

Her açıdan hassas bir olayla karşı karşıyayız. Suriye tarafından gelen bir araç bizim gümrük kapımıza kadar ulaşabildi. Burada infilak ettirildi. Üç bakanımız olayla birlikte hemen Hatay'a gönderildi. Burada son derece detaylı bir şekilde incelemelerini sürdürüyorlar. Bu patlamayı siyasi bir çıkar konusu olarak görüp, bununla ilgili yapılan konuşmalar, ne insafla ne insanlıkla bağdaşır.

Suriye'de bu kadar yoğun çatışmalar yaşanırken, Türkiye'nin bunlardan etkilenmemesi malesef mümkün değil. Olayın aydınlığa kavuşmasıyla ilgili olarak sabırla ve sağduyuyla bekleyeceğiz. Hadise aydınlatıldığında ise hiç tereddütsüz gerekeni yapacağız.

"AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ TÜRKİYE'YE YÖNELİK KALLEŞÇE SALDIRILARA DAHA NE KADAR GÖZ YUMACAK?"

Avrupa Birliği konusu yoğun bir biçimde ülkemizin gündeminde. Ancak Avrupa Birliği konusunu geçtiğimiz hafta gündemin ilk sıralarına taşıyan tatsız bir olay yaşadık. Ankara'da üzerine yerleştirdiği bombaları patlatan terörist büyükelçiliğe saldırdı. Burada bir şehidimiz oldu, bir gazeteci kızımız yaralandı. Şehidimizn ailesine başsağlığı ve gazeteci kızıma geçmiş olsun dileklerimizi tekrar iletiyorum. Bu olayın failleri ve arkasındaki örgüt kısa süre içinde ortaya çıktı. Bu terörist Avrupa'da kalmış, ellerini kollarını sallayarak dolaşmış ve Türkiye'ye gelerek bu eylemi yapmış. Avrupa ülkeri ile terör örgütleri arasındaki bu muhabbet nedir? Bize bunları bir açıklayın. Türkiye'ye yönelik bu kalleşçe saldırılara daha ne kadar göz yumacaksınız?

"TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI"

Almanya'daki 408 terör suçlusuyla ilgili talebimiz sudan bahanelerle reddedildi. Bizi her alanda eleştiren AB, artık terörle ilgili muhabbetini sorgulamak zorundadır. Bizim ne sudan bahanelerle 54 yıldır kapıda bekletilmeye, ne de teröre destek verilmesine tahammülüz kalmamıştır artık. Biz reformlarımızı, düzenlemeleri kararlıklıa yerine getiriyoruz. Biz mecramızı gerekirse değiştiririz ama yolumuzu değiştirmeyiz.

KILIÇDAROĞLU DHKP-C'YE ÜYE OLURSA ŞAŞIRMAYIN

Değerli arkadaşlarım buradan terör konusunda da önemli bir hassas noktaya vurgu yapmak istiyorum CHP Genel Başkanı ısrarla, inatla Türkiye'yi dünyaya gazetecilerin haksızlığa uğradığı bir ülke olarak tanıtmaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı herhalde sıkılmasa DHKP-C'ye üye olabilir. Bunu yaparsa da hiç şaşırmayın. CHP Genel Başkanı Türkiye'de gazeteciler tutuklu diyerek kendi ülkesini karalayabiliyor. Biz Kılıçdaroğlu'nun sempatisinin kaynağını merak ediyoruz. Neden terör örgütüne avukatlık yapıyor, sözcülük yapıyor inannın bunun sebebini merak ediyoruz.

ESAD CHP'YE MİNNETTAR

ÇKP Sosyalist Enternasyonel'de var mı? Üyesi olduğunuz bir örgütün üye listesinde ÇKP üye mi? Portekiz'deki toplantıda Esad ile ilgili ifadeleri yumuşatmışlar, tebrikler. Eli kanlı diktatör eminim ki CHP'ye minnettar olmuştur. Hükümet kavramı ile ülke kavramını birbirine karıştırıyor. Oradakiler bir insan kendi ülkesine bu haksızlığı yapar mı diye düşünmüşlerdir. Hiçbir ülke iktidarda olmasa bile ülkesi için bu tür karalamanınn içine girmez.

YURT DIŞINDA ALAY KONUSU

Kılıçdaroğlu gittiği her heryerde Türkiye ekonomisin kötülemek gibi gaflete düşüyor. Yurt dışında alay konusu olmasını içimize sindiremiyoruz ve bundan rahatsız oluyoruz.

ÜCRETSİZ ULAŞIM MÜJDESİ

Başbakan Erdoğan, konuşmasında şehit ve gazi, yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik müjde de verdi.

Toplu taşıma araçlarında belli kesimlere belli avantajlar sağlandığını dile getiren Erdoğan, "Şehit çocukları ile anne ve babaları, gazilerin çocukları ile anne ve babaları toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak. Demiryolu, deniz yolu ve belediye hatlarından ücretsiz yararlanacak. Engelli kardeşlerimiz de bu hizmetlerden yararlanacak. Tüm Türkiye'de 65 üstü yaşlılarımız da saat uygulaması olmadan ücretsiz yararlanacak" dedi.

ENGELLİLERE ATAMA MÜJDESİ

Şuanda kamuda 27bin 224 engelli kardeşimiz istihdam ediliyor. 2013 yılında 8 bin 115 engelli kardeşimizi daha kamuda istihdam edeceğiz.

ENGELLİLER ÖĞRETMEN OLACAK

Müjdelerimiz bitmedi. Engelli öğretmenlerimizle ilgili bir çalışma başlattık. 2012 engelli sınavına giren adayların arasından engel durumu uygun olanları öğretmen olarak atayacağız. Engelliler de bal gibi öğretmen olur, hem de çok iyi öğretmen olur.

Engellilerle ilgili bir adım da onların eğitimiyle ilgili... Aylık masrafı 105 lira olan masraf da tamamen devletimiz tarafından karşılanıyor. Bu adımın da yine hayırlı olmasını diliyoruz.

ÖĞRETMENLERE İYİ HABER

Bu arada dün itibarıyle okullarımızda eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başladı. Biliyosunuz bu yıl şubat ayında eş durumu başta olmak üzere mazeret atamalarını yapcağımızı duyurmuştuk. 7 bin civarı öğretmenimiz kadroya yerleştirildi. Bu ay sonuna kadar da il içi özür grubu atamaları yapılacaktır. Bunun da müjdesini buradan vermek istiyorum.