Başbakan'dan Hakan Şükür Açıklaması

Başbakan'dan Hakan Şükür Açıklaması
Başbakan Erdoğan, Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifası ile ilgili ''Beklemiyordum. Kendisine yakıştıramadım'' dedi.

İstanbul Milletvekili, eski milli futbolcu Hakan Şükür, dün yaptığı bir basın açıklamasıyla"Cemaate atılan iftiralar canıma tak etti" diyerek AK Parti'den istifa etti.

"BEKLEMİYORDUM, YAKIŞTIRAMADIM"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şükür'ün istifası sonrası ilk kez konuştu. Başbakan, ''Beklemiyordum. Kendisine yakıştıramadım'' dedi.

Konya'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifası konusunda şunları söyledi: ''Böyle bir şeyi beklediğimi söylemem yanlış olur, Böyle bir şeyi kendisine de yakıştıramadım. Her söz sahibinindir her söz sahibini bağlar. Bu süreçte parti genel başkanının tavrı ortadadır. Böyle bir tavrı takınmış başkana karşı bu tür yakıştırmaları yapmasını doğru bulmuyorum.

"PARLAMENTODAN DA AYRILSIN"

(Gazetecilerin 'üzüldünüz mü?' diye sorması üzerine) Arkadaşlar niye üzüleyim. Eğer bir insan bir bayrağın altında seçime giriyorsa o partinin lideri politikası nasılsa o yönde devam etmesi gerekiyordu. Ayrılıyorsa da sadece partiden ayrılmaz parlamentodan da ayrılır. İşin gereği ahlaki olarak bunu gerektirir. Ama bu da herkese nasip olmaz."