Başbakan'ı şaşırtan olay

Başbakan'ı şaşırtan olay
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iftar saatinde ziyaret ettiği gecekondularda sigara bırakma sözü almaya devam etti.

Erdoğan, sigara bırakma sözü Ramazan Acar isimli vatandaştan sigara fiyatının 3.5 TL olduğunu öğrenince "Yapma yav" diye tepki gösterdi.

Çankaya İlçesi Bağcılar Mahallesi'nde önceki gün dört aileyi ziyaret eden Başbakan Erdoğan, dün akşam da Mamak'ın İmrahor Mahallesi'ndeki gecekondu sakinlerini ziyaret etti. İlk ziyaretinden sonra diğer gecekondulara da yürüyerek geçen Erdoğan, birbirine yakın sokaklara yaptığı ziyaretlerde Mehmet Kaçmaz, Kezban Soysal, Serkan Demirtuğ ve Ramazan Acar'ın evlerine misafir oldu. Erdoğan, ziyaret ettiği evde, üniversite öğrencisiyle sohbet etti. Öğrencinin derslerinin bazılarından kaldığını söylemesi üzerine Erdoğan, "Takıntı ne demek. Takıntı mı olur" şeklinde öğrenciyi uyardı.

Erdoğan, Ramazan Acar isimli vatandaşın evini ziyareti sırasında, ev sahibinin oğlu Salih Acar'ın saz çalmasını dinledi. Ramazan Acar ile sigarayı bırakma pazarlığı yapan Erdoğan, "Bugün bize bir söz vereceksin. Sigarayı bu akşam bıraktım diyeceksin. Ben sigara paketinin üzerine adını, soyadını, tarihi yazacağım ve imzanı alacağım. Telefon numarasını da oraya yazacağım" dedi. Ramazan Acar'a günde kaç paket sigara içtiğini soran Erdoğan, iki paket cevabını aldı. Sigarının fiyatını soran Erdoğan, 3.5 TL cevabını alması üzerine, "Yapma yav! Ayda 210 TL" diye tepki gösterdi. Daha sonra sigara paketini görevlilere veren Erdoğan, Razaman Acar'e artık sigarayı bıraktığını söyledi. Ramazan Acar'ın "İnşallah" şeklinde karşılık vermesi üzerine Erdoğan, inşallahın yemin olduğunu hatırlattı. Erdoğan, Ramazan Acar'ın sigarayı içmesi durumunda eşine kendisini aramasını isteyerek, "Gerekirse emniyet gücüyle içeri alırız" dedi. Erdoğan, Ramazan Acar'a sigarayı bırakması durumunda kesesinin kar edeceğini ve eşinin de dua edeceğini ifade etti. "Bundan başka hatamız yok" diyen Ramazan Acar'a Erdoğan, "Bundan büyük hata mı olur" karşılığını verdi.

Başka bir evi ziyaretinde ise Başbakan Erdoğan, sigara içen Duran Demir isimli vatandaştan sigarayı bırakma sözü aldı. Erdoğan, Duran Demir'den sigaraya verdiği parayı ihtiyaç sahibi kız kardeşine vermesini tavsiye etti. Erdoğan, ziyaretleri sırasında çocuklara oyuncak dağıtmayı unutmadı.