Başbakanın Derdi Cumhurbaşkanlığı

Başbakanın Derdi Cumhurbaşkanlığı
HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, "Başbakan yoruldu, hatalar yapıyor. Cumhurbaşkanlığı düşüncesi aklını aldı. Tek derdi o..." dedi.

Milletvekili adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, 12 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde HAS Parti'nin sürpriz parti olacağını söyledi.

Bekaroğlu, Has Parti Trabzon Milletvekili adayı Şeref Malkoç ile birlikte Trabzon’da parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Mehmet Bekaroğlu, siyasi partilerin bütün milletvekili listelerini genel başkanlar tarafından yazıldığını belirterek “İstediklerini yazdılar, istemediklerini çizdiler. Dolayısıyla 12 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde kararlar halk tarafından verilmiyor. Bu ciddi bir problem. Barajlar ciddi bir problem. En önemlisi ise maddi durum. Hazine yardımı ciddi bir problem. Asimetrik bir durum var. Bazı partiler devlet kaynaklı büyük paralar alırken, diğer partiler ise hiç para almıyor. Bu çok ciddi bir problem. Bu seçim dolaysıyla AK Parti'nin hazineden aldığı para 183 Milyon TL'dir. CHP 120 Milyon TL civarında, MHP ise 68 Milyon civarında para almıştır. AK Parti'nin iktidar olduğu 2002 seçimlerinden buyana siyasi partilerin aldığı para 1 Milyar dolar oldu. Bizim cebimizden siyasi partilere veriliyor ve paralar kağıtlara gidiyor. Bu paranın eşit ve hakkaniyetli bir şekilde verilmesi gerekiyor" dedi.

"Geçtiğimiz günlerde bir kriz yaşadık. Yüksek Seçim Kurulu bağımsız adayların adaylıklarını veto etti ve Türkiye ayağa kalktı” diyen Bekaroğlu “CHP Genel Başkanı dedi ki 'Meclisi toplayalım barajı düşürelim.' peki daha evvel nerdeydiniz. Hazineden gelen paraları kendi aranızda paylaştınız. Niye o zaman barajı düşürmediniz. Çok büyük yanlışlıklar yapıyorlar. Bir partinin 4 Milyon 500 Bin kişinin oyu ile bir tek milletvekili çıkaramama riski var. Böyle bir seçim olabilir mi ? Böyle bir demokrasisi olabilir mi ? Diğer taraftar bağımsız bir milletvekili adayı 3-5 bin oy ile seçiliyor bu tam bir haksızlık, demokrasi oyunu oynanıyor" ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, bu seçimin sürpriz partisinin Halkın Sesi Partisi olacağını kaydederek "12 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde Halkın Sesi Partisi sürpriz parti olacak. Herkes bu nasıl bir şey diyecek. Herkesin şaşıracağı kadar oy alacağız. Özellikle 3 parti mevcut sorunlara çözüm bulmayarak siyasetin seviyesini düşürerek Türkiye'ye gerginleştirerek seçmeni germeye başladılar. Bu şekilde siyaset yapma biçimine bu seçmenin 12 Haziran'da ciddi bir tepki göstereceği bu doğrultuda tek güvenebileceği oy verebileceği HAS Parti gözüküyor. Herkesin şaşacağı sonuçlar alacağız" diye konuştu.

"MESLEĞİMİ KULLANMAK İSTEMİYORUM AMA BAŞBAKAN YORULDU"

1.20110423174657..jpg

Başbakan Erdoğan’ın artık yorulduğunu ifade eden Bekaroğlu, şunları söyledi:: "Ben Mesleğimi kullanmak istemiyorum ama Başbakan'da çok ciddi yorgunluk görüyorum. Hatalar yapıyor. Artık kriz yönetemiyor. En son YGS krizinde gördük. Yüksek Seçim Kurulu kararlarında gördük. Meydanlarda da görüyoruz. Seçim yaklaştıkça sayın başbakan anketleri gördükçe iyice gerilecek ve Türkiye'yi de gerecek diye endişe ediyorum. Bu seçimde Ak Parti'ye oy vermekle başbakan seçilmeyecek. Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı düşüncesi nerdeyse aklını almış durumda. Oraya kilitlenmiş durumda. Cumhurbaşkanlığına gidecek derdi o. Başbakan seçilmeyecek bunu vatandaşlarımız bilsinler."

Cezaevinde bulunan tutukluların aday gösterilmesini de değerlendiren Bekoroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:"Siyaseten bu çok büyük bir yanlış. CHP değişiyor artık demek çok inandırıcı olmuyordu. Sayın Kılıçdaroğlu'na Gandi felan dediler ama çakma Gandi görüntüsü var. Bu tutum iyice CHP'nin değişmediğini değişemeyeceğini gösterdi. Seçimler insanların cezaevinden çıkarmanın yolumudur. Bunu BDP yapıyor kınıyoruz. CHP ve MHP'de yapıyor. Bu kabul edilebilecek bir şey değil. Yargı bunan karar verir. CHP zaten hiç bir zaman halkın oyunu alarak iktidar olmuş bir parti değildir. Görünüyor ki aynı CHP'nin iktidar olmak gibi bir düşüncesi yoktur. CHP hiç bir şekilde halkın oy ile iktidara gelemeyecektir. Bahçeli'de CHP ile yarışıyor."

Bekaroğlu, Genel Başkanları Numan Kurtulmuş’un “Futbolda 28 Şubat olmazsa Trabzonspor şampiyon” açıklamasına atıfta bulunarak “Bana göre ciddi bir 28 Şubat girişimi var. Trabzonspor'un bunu püskürteceğini düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Trabzon HAS Parti Milletvekili adayı Şeref Malkoç ise Başbakanın futbola bu kadar müdahale etmemesi gerektiğini hatırlatarak "Endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuz ortaya kondu. Türkiye Futbol Federasyonu da bundan etkilenmiş. Trabzonspor'un maçını Cuma gününe koymuş. Şimdiye kadar böyle bir şey yoktu. Yarış kritik bir döneme girdi. Fenerbahçe ile Trabzonspor'un maçlarının aynı saatte olması gerekir. Bunun konulmaması bile büyük bir haksızlıktır. Onlar hangi tuzağı kurarlarsa kursunlar. Fenerbahçe'nin arkasına hangi desteği koyarlarsa koysunlar. Biz Şenol Güneş ve oyuncularımıza güveniyoruz. TFF'da, sayın Başbakan'ın Fenerbahçe'ye verdiği desteği de aşarak Trabzonspor'un şampiyon olacağına inanıyorum" dedi.