Başbakan'ın Gezi Programı

Başbakan'ın Gezi Programı
AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize gezisinde hemşehrileri ile buluşup moral depolayarak Ankara'ya dönmesini arzuladıklarını söyledi.

Karal, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın bir dizi açılışlar yapmak üzere yarın akşam Rize'ye geleceğini belirtti.

Başbakan'ın Rize'ye gelişi nedeniyle Rize il sınırı olan İyidere ilçesinde karşılama töreni düzenleyeceklerini ifade eden Karal, ''Başbakan Erdoğan 12 Ağustos Çarşamba günü parti teşkilatlarıyla yapılacak olan il danışma meclisi toplantısına katılacak. Daha sonra Derepazarı ilçesinde Rize Üniversitesi bünyesinde yapılan Turgut Kıran Denizcilik Meslek Yüksek Okulu'nun açılışını yapacak. Ardından Rize şehir stadının açılışını yaptıktan sonra Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe arasında yapılacak maçı izleyecek'' dedi. 

Başbakan Erdoğan'ın 13 Ağustos Perşembe günü ise Fındıklı, Ardeşen ve Çayeli'nde ayrı ayrı düzenlenecek toplu açılış törenlerine katılacağını bildiren Karal, söz konusu ilçelerde yapımı tamamlanan okullar, adliye sarayı, organik çay fabrikası, afet konutları gibi kurumların açılışını yapacağını kaydetti.

Karal, Başbakan Erdoğan'ın aynı günün akşamı Ankara'ya döneceğini belirterek, başbakanın Rize gezisinde hemşehrileri ile buluşup moral depolayarak Ankara'ya dönmesini arzuladıklarını söyledi.

Karal, yeni yapılan şehir stadına Başbakan Erdoğan'ın isminin verilmesi tartışmaları olduğunu anımsatarak, ''Stada henüz isim verilmedi. Ancak sayın başbakan, stada kendi isminin verilmesine taraftar değil. İsim konusunun ildeki sivil toplum kuruluşlarına bırakılması gerektiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Rize Programı şöyle:

11 Ağustos Salı

17:00-19:00: İyidere'de karşılama

12 Ağustos Çarşamba

13:00: İl Danışma Meclisi (Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi)

16:00: Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu Açılışı (Derepazarı)

18:00: Rize Stadı Açılışı

19:30: Çaykur Rizespor - Fenerbahçe Maçının izlenmesi

13 Ağustos Perşembe

13:00: Fındıklı Toplu Açılış Töreni

15:00: Pazar Hamidiye Toplu Açılış Töreni

17:00: Çayeli Toplu Açılış Töreni

18:00: Çayeli'nde Yemek

20:00: Rize'den Ankara'ya Hareket