Başbakan'ın gözü Gül'ün yerinde

Başbakan'ın gözü Gül'ün yerinde
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmak istediğini, öne sürdü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Mersin İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmak istediğini, milletvekilliğine aday olmayacağı açıklamasının aldatıcı olduğunu öne sürdü.

Devlet Bahçeli, Edip Buran Spor Salonu'nda 3 listeyle gidilen kongreye katılarak konuşma yaptı. Bahçeli, sıcak havada klimaların yetersiz kalması nedeniyle sık sık terini peçeteyle sildi. Bahçeli, AKP'nin 6 yıl 8 ay 9 günden bu yana iktidar olmasından dolayı Türkiye'nin 21'inci yüzyılda lider ülke olma fırsatını kaçırdığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da suni gündemlerle 2011 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlandığını iddia etti. MHP lideri Bahçeli, şöyle dedi:

Başbakan gözü Gül'ün yerinde
“Sayın başbakan sürekli gündem değiştiriyor. Diyor ki; '2011 yılında 3 dönem milletvekilliği yapanları artık milletvekili yapmayacağız, ben de milletvekili olmayacağım'. Söylenenlere bakıyorsunuz, 'Helal olsun şu başbakana' diyorsunuz. Demek ki, bu adam milletini düşünüyor. Bu adam milletinin içinde yeni siyasetçilere fırsat veren kişi olarak algılanıyor. Acaba gerçek böyle midir? Sayın başbakan, 2011 yılında milletvekilliğinden vazgeçiyorsan, o zaman bir başka gündemi yaratıyorsun. O da, çok can arkadaşın olan Abdullah Gül'ün yerine gözünü diktin demektir. Cumhurbaşkanlığına hedeflenmen demektir. Eğer demokratik kültürde yeni bir gelenek oluşturacaksan çık bir il kongresinde bu millete 'Vallahi de billahi de Cumhurbaşkanı olmak istemiyorum' diye seslen” dedi.

TÜRKİYE'Yİ KAMPLARA BÖLDÜLER
Bahçeli, AKP Hükümeti'nin Türkiye'yi kamplara böldüğünü iddia ederken onları çatıştırarak iktidarının devamını arzuladığını savundu. MHP lideri, AKP'nin Türk siyasetinde 'Aldatama ve Kandırma Partisi' olarak yer aldığını, söylenenlerin inandırıcılığının kalmadığını öne sürerek şöyle devam etti:“MHP olarak bu tuzağa düşmemeliyiz. Kurnazlık ve tuzaklarla Türkiye'nin temel meselelerinin içini boşaltıyorlar. Ne zaman ekonomik meselede bir kriz çıksa mutlaka bir gündem yaratılıyor. Bu gündemlere aldanmamalıyız.”

Türkiye'de 6.5 milyon işsiz var
Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik sorunlara değinirken birinci meselenin ekonomik büyümenin küçülmesi olduğunu belirten Bahçeli, ülkede 6.5 milyon işsiz olduğunu, bütçe açığının 23 milyar TL'yi bulduğunu, böyle bir açığın kapatılmasının zam ve vergi demek olduğunu söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kürsüden inerken partililerinden büyük ilgi gördü. Bahçeli yoğun ilgi altında salondan ayrılırken karayoluyla Ankara'ya hareket etti.