Başbakan’ın Kızının Okulu Avrupa Şampiyonasına Gidiyor

Başbakan’ın Kızının Okulu Avrupa Şampiyonasına Gidiyor
Türkiye Oryantiring Federasyonu ile Okul Spor Yurtları Federasyonu tarafından Muğla’da düzenlenen Liselerarası Oryantiring Türkiye Şampiyonası sona erdi.30 ilden yaklaşık 300 sporcunun mücadele ettiği...

Türkiye Oryantiring Federasyonu ile Okul Spor Yurtları Federasyonu tarafından Muğla’da düzenlenen Liselerarası Oryantiring Türkiye Şampiyonası sona erdi.

30 ilden yaklaşık 300 sporcunun mücadele ettiği Muğla’nın Menteşe ilçesi Yaraş Kent Ormanındaki mücadeleye bu yıl ilk defa askeri liseler de katıldı. Oryantiring Türkiye Şampiyonası’na Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kızı Hacer Büke Davutoğlu’nun okulu Ankara Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi de katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kızı ferdi genç kızlar kategorisinde 4’üncü olurken, okulu Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi genç kızlar B kategorisinde birinci geldi.

Genç Erkekler A kategorisinde İstanbul Kuleli Askeri Lisesi birinci, Bursa Işıklar Askeri Lisesi ikinci, İzmir Maltepe Askeri Lisesi üçüncü ve Tokat Demirtaş Gazi Anadolu Lisesi dördüncü oldu. Genç Kızlar A kategorisinde Kütahya Tavşanlı Anadolu Lisesi birinci, Kütahya Tavşanlı Atatürk Anadolu Lisesi ikinci, Balıkesir 100. Yıl Meslek Teknik Anadolu Lisesi üçüncü ve Eskişehir Anadolu Lisesi dördüncü oldu.

Genç Erkekler B kategorisinde Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi birinci, İzmir Maltepe Askeri Lisesi ikinci, İstanbul Kuleli Askeri Lisesi üçüncü ve Tokat Danişment Anadolu Lisesi dördüncülüğü elde etti. Genç Kızlar B kategorisinde ise Ankara Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi birinci, Kütahya Tavşanlı Anadolu Lisesi ikinci, Balıkesir Cumhuriyet Anadolu Lisesi üçüncü ve Gaziantep Gürbüz Bayal Anadolu Lisesi de dördüncülüğü elde etti.

Ferdi yarışlarda ise genç erkekler A kategorisinde Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesinden İbrahim Dilek birinci, İstanbul Kuleli Askeri Lisesinden Talha Günday ikinci ve Bursa Işıklar Hava Lisesinden Samet Gökmen üçüncü oldu. Genç Erkekler A kategorisinde Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesinden Kadircan Çakan birinci, İstanbul Kuleli Askeri lisesinden Samet Özbilgin ikinci ve Tokat Danişment Gazi Anadolu Lisesinden Hüseyin Aydın üçüncülüğü elde etti.

Genç Kızlar A kategorisinde Balıkesir Cumhuriyet Anadolu Lisesinden Zeynep Ocak birinci, Eskişehir Anadolu Lisesinden Elif Gökce Avcı ikinci, İzmir Karşıyaka Anadolu Lisesinden Ayşe Bozkurt üçüncü oldu. Genç Kızlar B kategorisinde ise Balıkesir Bahçelievler Anadolu Lisesinden Hilal Arslan birinci, Balıkesir Cumhuriyet Anadolu Lisesinden Özge Bozca ikinci, aynı okuldan Sümeyra Gökcül üçüncü ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kızı Ankara Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesinden Hacer Büke Davutoğlu dördüncü oldu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Yarışmada dereceye giren sporcuların ödüllerini Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Muğla Okul Sporları İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. T. Osman Mutlu, Muğla Oryantiring Federasyonu İl Temsilcisi Dr. Gökhan İrez, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gürsoy tarafından verildi.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, şampiyona sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün itibari ile Oryantiring Türkiye Liseler arası Türkiye şampiyonasını tamamladık. Şampiyonanın en güzel tarafı centilmenle bir mücadele sonrası tamamlanması oldu. Burada şampiyon olan karma ve okul takımlarımız 18-24 2015 tarihinde Antalya Kemer Tekirova’da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. Organizasyonun en güzel tarafı Askeri okullarımızın bu şampiyonada temsil edilmeleri oldu. Tekirova’daki parkur buradan daha da zorlu olacak” dedi.