Başbakanlık Baş Danışmanı Doğan Oğlunu Anlatırken Duygulandı

Başbakanlık Baş Danışmanı Doğan Oğlunu Anlatırken Duygulandı
Başbakanlık Baş Danışmanı Ahmet Doğan, Canik Belediyesi tarafından düzenlenen "Avrupa Gençlik ve Kültür Zirvesi"nde yaptığı konuşmada Mavi Marmara'da...

Başbakanlık Baş Danışmanı Ahmet Doğan, Canik Belediyesi tarafından düzenlenen "Avrupa Gençlik ve Kültür Zirvesi"nde yaptığı konuşmada Mavi Marmara'da şehit olan oğlu Furkan Doğan'ı anlatırken duygulandı.

Canik Belediyesi ile Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği'nin ortaklığında "Avrupa Gençlik ve Kültür Zirvesi" düzenlendi. Canik Kültür Merkezi'nde Başbakanlık Baş Danışmanı Ahmet Doğan ile Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Cahit Tuz'un konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İller Bankası Samsun Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, meclis üyeleri ve yabancı öğrenciler hazır bulundu. Açılış konuşmasını Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Genel Başkanı Rahim Türk yaptı. Türk'ün ardından konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Biz gençlere en çok yatırım yapan bir belediyeyiz. Bunu yaparken sadece size değil, bu milletin geleceğine yatırım yapıyoruz. Milletin geleceği, bugünü ve yarını sizsiniz. Dolayısıyla bugünü ve yarını imal edemeyenler gelecekte hedefleri olamaz" dedi.

BAŞBAKANLIK BAŞ DANIŞMANI DOĞAN OĞLUNU ANLATIRKEN DUYGULANDI

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Başbakanlık Baş Danışmanı Ahmet Doğan, ilk olarak Mavi Marmara'ya yapılan saldırıyı, Filistin'i, Gazze'de yaşananları anlatarak, bugün gelinen durum hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Doğan, Mavi Marmara gemisinde bulunan ve şehit olan oğlu Furkan Doğan'ın hayatı hakkında da bilgi verdi. Doğan, oğlunu anlatırken duygulandı.

DOĞAN: "OĞLUM YÖS'DEN İYİ PUAN ALDIĞINI ÖĞRENEMEDİ"

Mavi Marmara gemisinde ilk şehit olanın oğlu Furkan olduğunu belirten Ahmet Doğan, "Mavi Marmara gemisinde şehit olan 10 kişiden birisi de benim oğlum Furkan Doğan'dır. Furkan şehit olduğunda 19 yaşındaydı ve lise son sınıf öğrencisiydi. Üniversite sınavlarına girmişti. Furkan, lise son sınıftayken bir gün eve gelirken, Kayseri'de Gazze'ye İnsani Yardım Özgürlük Filosu'nun ilanlarını görüyor. Okuldan gelirken bu ilanı görür görmez, belki de ilk başvuranlarındandır. Akşam eve geldiğinde de bizden izin istemişti. Biz de oğlumuza "hayır" diyemezdik. Yaşı küçük olduğu için kabul edilmez diye düşünmüştük. Furkan nisan ayında Yabancı Öğrenci Sınavı'na (YÖS) girdi. Hedefi de tıp fakültesiydi. YÖS'te tıp fakültesini tutturacak puan aldı ama kendisi öğrenemedi. 28 Mayıs'ta gemi Akdeniz'e açılmıştı. 2 gün sonra sonuçlar açıklandı. Telefon açtım ama ulaşılamıyordu. Sınavlardan İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni tutturabiliyordu. Nasip olmadı" diye konuştu.

"FURKAN 30-40 SANTİMDEN VURULARAK ŞEHİT EDİLDİ"

Furkan'ın göz doktoru olma hayalinin olduğunu ifade eden Doğan, "Bir arkadaşımın deyimi ile "Furkan, gözleri açamadı ama hepimizin kendi neslinin gönül gözünü açtı" demişti. Furkan, geminin ve şehitlerin en genciydi. Furkan'a gemide saldırı olursa kamerayla geçme görevi veriliyor. Saldırı esnasında Furkan geminin en üst güvertesinde kamerayla çekim yapıyordu. Saldırı olduğu anda da görev yerini terk etmeyerek çekime devam etmiş. En üstte olduğu için helikopterle ateş açarak gemiye saldırdılar. İlk şehit düşenin Furkan olduğunu tahmin ediyoruz. Furkan ilk olarak yaralanmış, adli tıp raporuna göre Furkan yakın mesafe 30-40 santimden kasten vurularak şehit edilmiş" şeklinde konuştu.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Cahit Tuz da, "Siyaset Tarihi, Ülke Tarihi, Ülke ve İnsan Kültürü, Evrensel Kültür, Dünya Barışı, Global Sömürgecilik ve Ülkemizde Eğitim" konu başlıklarında katılımcılara bilgiler verdi.

Başbakanlık Baş Danışmanı Doğan Oğlunu Anlatırken Duygulandı

Başbakanlık Baş Danışmanı Doğan Oğlunu Anlatırken Duygulandı

Kaynak:IHA