Başbuğ: Emri ben verdim - VİDEO

Başbuğ: Emri ben verdim - VİDEO
TSK, Genelkurmay Başkanı Başbuğ'a ait olduğu belirtilen şok ses kaydını doğruladı.
TSK'dan Org. İlker Başbuğ'a ait olan ses kaydıyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada ses kaydının Başbuğ'un yurt dışında yaptığı bir seminerden alındığı belirtildi.

İnternete düşen ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nce doğrulanan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un ses kaydı adeta şok etkisi yaptı. Başbuğ ses kaydında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı yürütülen asimetrik savaşa karşı sessiz kalınmadığına dikkat çekiyor. Kayıtta Başbuğ Kozmik Oda'daki aramalara kendisi izin vermeseydi girilemeyeceğini de belirtiyor.

İşte Başbuğ'un ses kaydındaki ayrıntılar:

BUNLARA GÖREVİ BİZ VERDİK

"Şimdi değerli arkadaşlar. Adamlar hataları istismar ediyorlar. Örnek, bu Ankara Seferberlik Kurulu Bölge Başkanlığı'ndaki yaşadığımız olay. Evet, bunlara biz görev verdik. Hatta ben verdim, hiç kimse de ırgalamasın. O görevi arkadaşlar uzun süredir icra ediyorlar. Bölge hassas ve bir yığın adam var orada. Benim adamımın bunu görmesi lazım, görmüyor... Bu bir hatadır. İzleniyorsunuz bunu hissetmeniz lazım. Anlayamıyorlar... Profesyonel yeteneklerde sıkıntı var.

İÇİMİZDE ÇÜRÜKLER VAR

Efendim işte bu Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'na gelecekler, arayacaklar. Yani ne yapacaksınız: Bir, aratmayacaksınız, aratmazsanız ne olacak? Arayabilirler mi? Giremezsiniz desen ne yapacaklar, girebilirler mi oraya? Nah girerler...Yok böyle bir şey, giremezlerdi yani. İki; oraya böyle giremezsiniz, bilmem ne yapamazsınız, ne olacak o ondan sonra? Silahlı Kuvvetler’in üzerinde şey gibi kalacaktı. Ne gereği var. Kuşku doğuracak... Buyur, buyur ara efendim. Bilgi sızmaları oluyor malesef, Niye? Çünkü içimizdeki çürükler yüzünden malesef. Bu şekilde olan arkadaşları iyi tespit etmeniz lazım. Bir albayın 10 senedir akaryakıt kaçakçılığının içinde olduğu ortaya çıkıyor. Alt kademeleriniz hata yaparsa bunun elbette hukuki tarafı olacaktır. O ayrı konu ama idari kurul da var. Bunların altındaki, adam bilmem ne yaptı denilecektir.

KONUŞMA YURTDIŞINDA YAPILMIŞ

Kaydı doğrulayan Genelkurmay'dan yapılan açıklamada "Söz konusu ses kaydının, Sayın Genelkurmay Başkanı'nın yurtdışında askerî personele yapmış olduğu bir konuşmadan yararlanılarak düzenlendiği anlaşılmıştır." denildi.

Zannetmeyin ki uzaktan izliyoruz

Diğer önemli bir konu belki de en önemli konu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı yürütülen faaliyetlerdir. Özellikle son bir iki yıldır gördüğümüz bu. Söylüyorum TSK'ya karşı yürütülen psikolojik harekattır. Bunu herkes anlamıyor. Herkes gibi ben de doluyum. Her şeyi biraz daha bilen birisi olarak dimdik olacağız, dimdik duracağız fakat her şeyin bir zamanı var. Artı biz ne yapıyoruz? Tabii ki asimetrik psikolojik harekat unsurlarını gerçekten ayrıntılı, kapsamlı olarak biliyoruz, bu basit de değil. Ha burada benim görevim ne? Her defasında çıkıp ortaya şikayet etmek, şimdilik şikayet ediyoruz. Elbette makamlar şikayet makamları değil. Olayları uzaktan seyrediyoruz anlamına gelmez, tamam mı? Tabi ki her şeyin zamanı yordamı var. Herşeyi herkes bilmez, tamam.

SES KAYDININ VİDEOSU VE  İLGİLİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/arinci-izletme-emri-veren-basbugmus-video-13955.htm