Başbuğ Türkeş İçin Rize'de Mevlid-i Şerif Okunacak

Başbuğ Türkeş İçin Rize'de Mevlid-i Şerif Okunacak
MHP'nin kurucusu Merhum Alparslan Türkeş, vefatının 17’nci yılında Rize’de dualarla anılacak.

MHP Rize İl Başkanı O.Cem Kazmaz, MHP'nin kurucusu Merhum Alparslan Türkeş’in, vefatının 17’nci yılında bu akşam (Cuma) Rize Orta Camii'de Mevlid-i Şerif okutulacağını açıkladı.

Kazmaz yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:Hakka yürüyüşünün 17.Yıldönümünde bu kutsal hareketi, şanlı davayı ve bu sıcak yuvayı bizlere armağan eden Cennetmekân Başbuğ’umuzu rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz, ruhu şad olsun. Bizlere emanet ettiği Şanlı Sancağı düşürmeden daha yükseklere taşımak en büyük görev ve hedefimizdir.

Kendini Türklük Davasına adamış Rahmetli Başbuğumuz daha 1940’lı yıllarda Türkçülük ve Turancılık Davalarında yargılanıp Tabutluklarda işkencelere maruz kalırken bu olayın üzerinden 50 yıl bile geçmeden Komünist SSCB dağılmış,  boyunduruğu altında inleyen Türk Devletleri birer birer bağımsızlıklarına kavuşmuş ve onun ne denli ileri görüşlü birisi olduğuna tüm Türk Dünyası şahit olmuştur.

Liderimiz ve Başbuğumuz Sayın  Alparslan Türkeş’in ta o yıllarda tutuşturduğu meşale,  1969 senesinde MHP ve Ülkü Ocakları ile hayat bulmuş ve Türk Siyasi Hareketinde yerini almıştır. Biz, onun yolundan ilerleyen Ülkücüler ve Türk Milliyetçileri bu meşaleyi söndürmeden sonsuza kadar yakmaya devam edeceğiz ve sonraki nesillere emanet edeceğiz. Bu vesileyle Vefatının 17. Yıl dönümünde cennetmekân Başbuğ'umuzu rahmet, hasret, şükran ve minnetle anıyoruz.Ruhu şad olsun.

Bu akşam Rahmetli Başbuğumuz için Rize Orta Camii'de Mevlid-i Şerif okutulacaktır.