Başbuğ Türkeş mezarı başında anıldı

Başbuğ Türkeş mezarı başında anıldı
MHP eski Genel Başkanı Alpaslan Türkeş, ölümünün 13. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beştepe'deki anıt mezara Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş ile birlikte geldi. Okunan duaların ardından Bahçeli, Türkeş'in doğum yeri olan Kayseri'nin Pınarbaşı Yukarıköşler köyünden getirilen toprağı mezara serpti.

Bahçeli, partililerle birlikte Türkeş'in kabrine beyaz kırmızı karanfiller bırakarak su döktü. Daha sonra Türkiye'nin çeşitli yerlerinden anma töreni için gelen ülkücülere seslenen Bahçeli, Başbuğ'un vefatının üzerinden 13 uzun sene geçtiğini belirterek, "Çok şükür ki ona olan sevgi, ona olan hayranlık artarak devam etmiştir. Bir dava adamının yıllar sonra gönüllerde yaşıyor olması, verdiği mücadele ve büyüklüğünden değil, ileriyi görüş ile haklı çıkma arasındaki bağdan kaynaklanıyor" dedi.

Türkeş'in Türkiye meselelerindeki görüşünün, haklı çıkmasının, yaşanılanların bir göstergesi olduğunu belirten Bahçeli, "Düşüncelerinin birer birer gerçekleşmesi merhum Türkeş beyin vizyon derinliğini bugün de herkese göstermektedir. Milli kimlik ve milli birlik konusundaki tahriklerin bu derece tırmanmadığı ve hükümet eliyle yıkılmaya çalışmadığı yerlerde bile bu vahim gelişmeleri görebilmiş, Türk milletine musallat olacak tehlikeler konusunda daha o yıllarda ülkemizi uyarmıştır" diye konuştu.

Türkiye'nin bugün sosyal, siyasal ve ekonomik açıdan bunalım hali yaşadığını söyleyen Bahçeli, "Bunlardan daha vahimi ise Türk milleti bin yıllık kardeşliğini sınama noktasına kadar sıkıştırılmış ve gerilmiştir. Büyük Türk milleti üzerinde tehditlerin arttığı bugünlerde milli kimlik ve milli bekanın devamı için ittifak etmiş vatan evlatlarının dayanışmasına ve güç birliğine her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır" şeklinde konuştu.

7.20100404235220..jpg

8.20100404235230..jpg

9.20100404235239..jpg

10.20100404235251..jpg