Başbuğ'dan Trabzon Açılımı

Başbuğ'dan Trabzon Açılımı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Trabzon'da, TGC Oruçreis Firkateyni'nde basın toplantısı düzenledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı psikolojik harekat yürütenlere diyorum ki bulunduğunuz yol, bulunduğunuz yer doğru değildir" dedi.

Orgeneral Başbuğ, "Bizi en çok üzen ve yaralayan noktalardan biri, TSK içinde bizlere canları emanet edilen Mehmetçikler üzerinden kanlı hesaplar yapabilenlerin olduğunun düşünülmesi, ileri sürülmesi konusudur" diye konuştu.

ilker-basbug-2.20091217104428..jpg

Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı psikolojik harekat yürütenlere "Bulunduğunuz yol, bulunduğunuz yer doğru değildir" dediklerini ifade eden Orgeneral Başbuğ, şöyle konuştu: "Terör olaylarını Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişkilendirmeyi, PKK destekleyicileri, PKK sempatizanları yapabilir. Ancak böyle ilişkilendirmeleri ve bu amaca yönelik imalı konuşmaları siyasiler, akademisyenler ve medya mensupları yapamaz, yapmamalıdır. Bizi en çok üzen ve yaralayan noktalardan biri, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bizlere canları emanet edilen Mehmetçikler üzerinden kanlı hesaplar yapabilenlerin olduğunun düşünülmesi, ileri sürülmesi konusudur."

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, "adli makamların ihbar mektuplarına ve gizli tanıkların verdikleri ifadelere karşı daha duyarlı ve daha dikkatli hareket etmeleri gerektiğine işaret ederek, bu gibi durumlarda Türk Silahlı Kuvvetleri ile bilgi teatisi ve iş birliğinde bulunulmasını, aksi durumlarda kurumlar arası çatışmalara neden olunabileceğini vurguladı.

Orgeneral Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğunu ve hazır durumda olmaya mecbur olduğununu belirtti.

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin, gücünü Türk milletinden aldığını" ifade eden Orgeneral Başbuğ, "Ziyaret ettiğimiz her bölgede halkımızın Türk ordusuna, komutanlarına olan sevgisini her vesileyle görmekteyiz, bu bizim için en büyük güçtür. En büyük gücümüzü, güç kaynağını halkımızın Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı duyduğu sevgi saygı ve güven oluşturmaktadır" dedi.

Trabzon halkıyla da buluşacağını ve aynı sevgi ve saygıyı , belki de daha büyük boyuttaki sevgi ve saygıyı Trabzon halkından göreceğine inandığını belirten Orgeneral Başbuğ, "Türkiye'nin önünde elbette zorluklar, güçlükler vardır. Ancak inancımız şudur ki Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti birlik, beraberlik ve bütünlüğünü koruduğu müddetçe her türlü zorluğu ve güçlüğü yenebilecek güçtedir. Gün, birlik, beraberlik ve bütünlük günüdür" diye konuştu.

ilker-basbug-1.jpg