Başhekimden Vali Salihoğlu'nun Sağlık Durumu Açıklaması

Başhekimden Vali Salihoğlu'nun Sağlık Durumu Açıklaması
Valilikten konutuna geçtiği sırada makam aracında kalp krizi geçiren Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu'nun kaldırıldığı hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Erdoğan Gültekin'den Salihoğlu'nun sağlık durumu hakkında açıklama geldi.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu kalp krizi geçirdi. Vali Salihoğlu, valilikten konutuna geçtiği sırada makam aracında rahatsızlandı. Araç durdurularak koruma polislerince sağlık ekiplerine haber verildi. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Vali Salihoğlu ambulansla Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırıldı. Salihoğlu, koroner anjiyografi ünitesinde anjiyoya alındı.

tekirdag-valisi-salihoglu-makam-aracinda-kalp-krizi-gecirdi-(3).jpg

"Uyutuluyor. İnşallah yarın sabah hayırlısıyla uyandırırız"

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erdoğan Gültekin, kalp krizi geçiren Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu'na anjiyo yapıldığını belirterek, "Uyutuluyor. İnşallah yarın sabah hayırlısıyla uyandırırız" dedi.

Vali Enver Salihoğlu’nun sağlık durumuyla ilgili Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek ve ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Niyazi Güler ile birlikte açıklama yapan Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Erdoğan Gültekin, Vali Salihoğlu'nun bilinci kapalı, entübe şekilde hastaneye getirildiğini belirtti

İki damarının tıkalı olduğu tespit edilen Vali Salihoğlu'na anjiyo yapıldığını açıklayan Gültekin, şunları kaydetti: "Sayın valimizin iki tane ana damarı tıkalıydı geldiğinde. Biri ortadaki damar, biri öndeki damar dediğimiz kısmı. Başarılı bir şekilde iki damar da açıldı. Stentler yerleştirildi. Damarlarda herhangi bir sıkıntısı yok, bilinç kaybı süresini bilemediğimiz için bugün sabaha kadar uyutacağız. Genel durumu iyi, inşallah sağlığıyla uyandıracağımızı düşünüyoruz."

Gültekin, "Şu anda gereken işlem yapıldı, uyutuluyor. İnşallah yarın sabah hayırlısıyla uyandırırız. Bilinci kapalı. Bildiğimiz kadarıyla daha önce de böyle bir sağlık sorunu yoktu" dedi.

tekirdag-valisi-salihoglu-makam-aracinda-kalp-krizi-gecirdi-(1).jpg

Vali Salihoğlu’na anjiyo müdahalesini yapan Prof. Dr. Niyazi Güler de, “Kalbi durmuş bir şekilde Devlet Hastanesi’ne gitmiş. Oradaki arkadaşlar kalp masajı yaparak, kalbi canlandırma işlemi gerçekleştirmişler. Daha sonra hastaya solunum cihazı bağlayıp bize getirdiler. Anjiyosunda ön damarda ve orta damarda 3 yerde ciddi derecede darlık vardı. Birinin tam kan akımı durmuştu. Toplamda 3 stent koyarak o damarları açtık. Kan akımı sağlandı. Tansiyonumuz ve nabzımız normal seyretmekte. Beyinde bir hasar olmamışsa yarın sabahtan uyandırma işlemini yapacağız” ifadelerini kullandı.

Vali Salihoğlu’nun durumuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, “Şu an anjiyo yapılıyor. İyi olacak inşallah. Mesai bitiminde araçta kalp krizi geçirdi diye biliyoruz” dedi.

Öte yandan Vali Salihoğlu’nun kalp krizi geçirdiği haberini alan daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri hastaneye gelerek bilgi aldı.

tekirdag-valisi-salihoglu-makam-aracinda-kalp-krizi-gecirdi-(4).jpgtekirdag-valisi-salihoglu-makam-aracinda-kalp-krizi-gecirdi-(2).jpg