Başkan Fil: 19 Mayıs 1919 Türk Milletinin Adeta Yeniden Doğduğu Kutlu Bir Gündür

Başkan Fil: 19 Mayıs 1919 Türk Milletinin Adeta Yeniden Doğduğu Kutlu Bir Gündür
TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil,19 Mayıs 1919'un Türk milletinin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gün olduğunu kaydetti.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; şan ve şereflerle dolu tarihimizin önemli dönüm noktalarından 19 Mayıs 1919’un 96. Yıldönümünü kutlamakta olduğumuzu ifade ederek, “19 Mayıs 1919 Türk milletinin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gündür ve aziz milletimizin gönlünde çok önemli bir yere sahiptir.” dedi.

Mesajında, 19 Mayıs’ı mazlum ve davasında haklı bir milletin zulme ve eziyete karşı başkaldırısı olarak kaydeden Başkan Fil, “19 Mayıs, soylu milletimizin gurur kaynağı olduğu kadar, dünyadaki tüm ezilmiş ve işgale uğramış milletlerin örnek aldığı asil bir direniş ve bağımsızlık hareketidir. Gençlik, ulusların geleceğidir. Gençlerine değer veren, onları en iyi biçimde yetiştirerek, kişilikli ve özgüvenli kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan uluslar, geleceğe de güvenle bakabilirler. Türk Gençliğinin bayramını en samimi hislerimle kutlar, aydınlık bir geleceğin mimarı olan gençlerimize hayat boyu başarılar dilerim. Tüm aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.” Ddedi.