Başkan Gültekin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

Başkan Gültekin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı
Ardeşen Belediye Başkanı Hakan GÜLTEKİN; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaja yayınladı.

Gültekin mesajında  8 Mart Dünya Kadınlar Günü diye adlandırılan bu günün, kadınlarımızın insan hakları temelinde maruz kaldığı hak ihlallerine dikkat çekmek için olduğunu söyledi.  

Gültekin, Dünya Kadınlar Günü aynı zamanda “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” diye de anılmaktadır. Bize göre; “Emekçi kadınlar” derken, kadınlarımızın sadece “mal ve hizmet” üretimine olan katkılarından dolayı değildir. Kadının kadim Türk geleneğindeki güçlü şahsiyeti ve sonrasında İslam dininin gelmesiyle tam bir kimlik kazanmasıdır.

Bu gün kadınlar ailede, kamuda, siyasette, ticarette, eğitimde, sağlıkta, kısacası hayatın her safhasında kendilerini göstermektedir. Bu gerçeklik üzerinden hareketle kadınlarımıza dönük her türlü hakların hukuki zeminde güvence altına alınması, eksikliklerin kanunlarla giderilmesi elbette zaruridir. Başta kamunun yetkinleri olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarının da caydırıcı rolleriyle toplumsal bir duyarlılığı ortaya koymak gerekir.  8 Mar Dünya Emekçi Kadınlar Günü bu sebepten dolayı simgesel bir değer taşımaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerimle, Dünya Kadınlar Günü, tüm emekçi kadınlarımıza kutlu olsun diyor ve saygılar sunuyorum.