Başkan Kasap, Atık Yağ Toplanması Sözleşmesine İmza Attı

Başkan Kasap, Atık Yağ Toplanması Sözleşmesine İmza Attı
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, bitkisel atık yağların toplanmasını amaçlayan bir sözleşme imzaladı

Rize Belediyesi ile Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile yapılan sözleşme, başkanlık makamında gerçekleştirildi.

BAŞKAN KASAP, GERİ DÖNÜŞÜME DAVET ETMELİYİZ

Başkan Kasap; düzenlenen imza töreninde yaptığı açıklamada temiz bir gelecek için, geri dönüşümün geleceğe yatırım olduğunu dile getirirken; “Toplumsal projeler oluşturarak, çevremizi bilinçlendirmeli ve geri dönüşüme davet etmeliyiz. Çevremizi ve sağlığımızı tehdit eden bitkisel atık yağlara karşı önleyici yaklaşımda olmalıyız. Yemek yiyeceğimiz tüm işletmelerde bitkisel atık yağlarını geri kazanım yoluyla değerlendiren işletmeleri tercih etmeliyiz” şeklinde konuştu.

resat-kasap-013.jpg

ATIK YAĞLAR NASIL TOPLANACAK?

Başkan Kasap, atık yağların toplanması yöntemi ile ilgili yaptığı açıklamada ise “Rize Belediyesi sınırları içerisindeki bitkisel atık yağ üreticilerinde çıkan kullanılmış her türlü bitkisel atık yağlar belediyemiz sınırları içerisinde yüklenici firma tarafından toplanarak, geçici depo alanında biriktirilecek, geri kazanım tesislerinde depolanacak. Çevre kanunu yönetmelik esaslarına uygun olarak insan ve çevre sağlığına zarar vermeyecek şekilde atık yağlar toplayıcı firma tarafından Bitkisel Atık Taşıma Lisansı bulunan araçlarıyla belediyemiz ile koordineli bir şekilde toplama ve taşıma işi sağlanacaktır.” dedi.

rize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasap,-bitkisel-atik-yaglarin-toplanmasini-amaclayan-bir-sozlesme-imzaladi2.jpgrize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasap,-bitkisel-atik-yaglarin-toplanmasini-amaclayan-bir-sozlesme-imzaladi1.jpg