Başkan Kasap, Geleceğe Yatırım Yaptı

Başkan Kasap, Geleceğe Yatırım Yaptı
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ambalaj Atıklarının Yönetim Planına uygun yönetilmesi ve kentimiz için sürekli uygulanabilir model olacak toplama sisteminin kurulmasını amaçlayan bir protokol imzaladı.

RİÇEV Geri Dönüşüm Atık Maddeler İnşaat Nakliyat ve Ticaret Limited Şirketi ile yapılan protokol, Başkanlık makamında gerçekleştirildi.

BAŞKAN KASAP, ÇEVRESEL PROBLEMLER AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜLECEK…

Başkan Kasap, geri dönüşümün geleceğe yatırım olduğunu dile getirirken; doğal kaynak kullanımını engellediğini, enerji tasarrufu sağladığını, düzenli depolama alanının kullanım ömrünü artırdığını söyleyerek, atıkların toplanması, taşınması ve bertarafında harcanan ekonomik gideri ekonomik gelire çevirdiğini söyledi.

rize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasap,-ambalaj-atiklarinin-yonetim-planina-uygun-yonetilmesi-ve-kentimiz-icin-surekli-uygulanabilir-model-olacak-toplama-sisteminin-kurulmasini-amaclayan-bir-protokol-imzaladi3.jpg

AMBALAJ ATIKLARINA TOPLAMA SİSTEMİ…

Başkan Kasap, protokolun Rize Belediyesi sınırları ve mücavir alanlarda oluşan ambalaj atıklarının (cam, metal, plastik, içecek kutuları, kağıt-karton vb.) doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesinin önlenmesi, kaynağında evsel nitelikli atıklardan ayrı toplanması, taşınması türlerine göre ayrılması ve lisanslı geri dönüşüm tesislerine gönderilmesi işlemlerinin kalıcı bir yerel yönetim uygulamasına dönüşmesi ve bu konuda karşılıklı bilgi alışverişinin sağlanarak, Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği, Ambalaj Atıklarının Yönetim Planına uygun yönetilmesi ve kentimiz için sürekli uygulanabilir model olacak toplama sisteminin kurulmasını amaçladığını söyledi.

rize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasap,-ambalaj-atiklarinin-yonetim-planina-uygun-yonetilmesi-ve-kentimiz-icin-surekli-uygulanabilir-model-olacak-toplama-sisteminin-kurulmasini-amaclayan-bir-protokol-imzaladi2.jpgrize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasap,-ambalaj-atiklarinin-yonetim-planina-uygun-yonetilmesi-ve-kentimiz-icin-surekli-uygulanabilir-model-olacak-toplama-sisteminin-kurulmasini-amaclayan-bir-protokol-imzaladi1.jpg