Başkan Kasap Hizmetteki 4 Yılını Değerlendirdi. 10 Numara Projelerin Son Durumunu Açıkladı

Başkan Kasap Hizmetteki 4 Yılını Değerlendirdi. 10 Numara Projelerin Son Durumunu Açıkladı
Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, düzenlediği "Hizmette 4 yıl" değerlendirme toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, şehri sahiplendiklerini ve halkın hizmetkarı olarak görevlerini yerine getirme gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın emekçilerinin gününü kutlayan ve işlerinde sağlık ve başarılar dileyen Başkan Kasap, gerçekleştirilen buluşmada aynı zamanda belediye başkanlığı görevine geldiğinden itibaren geçen 4 yıllık sürede yapılan çalışmaların değerlendirdi. Çalışmaların son durumuna değinen Başkan Kasap, 4 yıllık süre içerisinde gelinen nokta hakkında detaylı bilgiler verdi. Yardımcıları Coşkun Yeğen, Saffet Kopuz ve Mustafa Arıcı’nın da katıldığı toplantı sahil dolgu alanında bulunan bir restorantta gerçekleştirildi.

resat-kasap,-rizede-bir-isyerinde-hizmette-4-yil-degerlendirme-toplantisi-gerceklestirdi-(4).jpg

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, şehrin her noktasına hizmeti götürürken aynı gayret, hassasiyet ve şeffaflık çerçevesinde ilerlediklerini söyledi.

Şehri geleceğe taşıma projelerini sürdürdüklerini ifade eden Kasap, "TOKİ ile birlikte 78 bin metrekarelik alanda gerçekleşen çalışma ile 14 blok, 753 adet konut, 1 alışveriş merkezi, cami, çocuklarımız için 7 adet oyun parkını içerisinde barındıran Timya Vadisi'ni tamamladık. Yeşili korumak için Doğu Park'ta modern yaşam alanı oluşturduk. Gençlerimizi zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için 17 Semt Sahası Projesi'ni tamamlayarak hizmete açtık." dedi.

Kararları her zaman vatandaşlarla birlikte aldıklarına değinen Kasap, "Şehrin her noktasına hizmeti götürürken aynı gayret, hassasiyet ve şeffaflık çerçevesinde ilerledik. Ortak gayemiz Rize için çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Başkan Kasap, önemli projelerin devam ettiğine dikkat çekerek, "Meydan Projesini tamamlama aşamasına geldik. İçerisinde 600 araçlık otopark bulunacak. Batı Park çalışması hızla devam ederken Rize'yi Çaykent beldesiyle yakınlaştıracak Salarha Tüneli'nde yüzde 80 tamamlanma gerçekleşti. Sahil Dolgu Alanında Mavi Şehir çalışmaları hızla ilerliyor. Yatırımların tamamlanması ile Rize farklı bir görünüm kazanacak." ifadelerini kullandı.

Kasap, büyük projelerin yanı sıra 150 bin ton asfaltlama, 22 kilometre içme suyu hattını tamamladıklarını, 950 bin metreküp taş duvar ördüklerini sözlerine ekledi.

resat-kasap,-rizede-bir-isyerinde-hizmette-4-yil-degerlendirme-toplantisi-gerceklestirdi-(5).jpg

İŞTE BAŞKAN KASAP'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIRBAŞLARI

BELEDİYEDE KURUMSALLAŞMA ÇALIŞMALARI

Belediyenin çalışma sistematiği içerisinde kurumsallaşmaya önem verdiklerini söyleyen Başkan Kasap, vatandaşların erişebilmesi noktasında sosyal medya, dijital uygulamalar, akıllı sistemler, 7/24 çalışan ödeme noktaları oluşturduklarını ifade etti. Vatandaşların belediye içerisinde işlemlerini kolaylaştırabilmek açısından akıllı kent servisini ve kat danışmanlarını görevlendirdiklerini aktaran Başkan Kasap, doğru işleyen, vatandaşları memnun eden bir çalışma düzeni hedeflediklerini aktardı.

YENİ MÜDÜRLÜKLER KURULDU

Plan Proje, Ulaşım Hizmetleri, Park Bahçeler ve Muhtarlık İşleri müdürlüklerini kurarak bu alandaki çalışmaların aksamadan devam edebilmesini sağlamak istediklerini belirten Başkan Kasap, belediye organizasyonu içerisinde gerekli düzenlemeleri yaptıklarını ifade etti.

DOĞU PARK PROJESİ TAMAMLANIYOR, BATI PARK’DA DOLGU DEVAM EDİYOR

Şehre yakışan, vatandaşların rahat nefes alabilecekleri mekanlar oluşturmak noktasında çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini vurgulayan Başkan Kasap, gündoğdu mevkii sahil alanında devam eden Doğu Park Projesi’nin son aşamaya geldiğini, yakın zamanda açılışını gerçekleştireceklerini söyledi. Başkan Kasap, Rize Belediyesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’yle birlikte Batı Park’ın da dolgu çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

TELEFERİK PROJESİ 26 TEMMUZ’DA İHALE EDİLİYOR

26 Temmuz 2018 tarihinde Teleferik projesinin ihale edileceğini belirten Başkan Kasap, “20-25 yıldır Rize’nin gündeminde olan teleferik projesini de böylelikle başlatmış olacağız” dedi.

resat-kasap,-rizede-bir-isyerinde-hizmette-4-yil-degerlendirme-toplantisi-gerceklestirdi-(1).jpg

MEYDAN PROJESİ BÜTÜN HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Yaklaşık 2 yıldır meydan projesinde inşaat halinde olduklarını belirten Başkan Kasap, burada yaşanan gecikmelerin teknik sebepli olduğunu, bir sıra yapılan fore kazık işleminin iki sıraya çıkarıldığını ifade etti. Başkan Kasap, meydan projesinin bu yıl içerisinde tamamlanacağını belirtti.

ISIRLIK’TA İLK ETAP BİTTİ İKİNCİ ETAP İHALE OLDU

Isırlık Kent Ormanı ve Mesire Alanı Projesi’nde ilk etabın tamamlandığını ve ikinci etabında ihale edildiğini belirten Başkan Kasap, yaz ayları boyunca çalışmaların hızlı bir şekilde ilerleyeceğini söyledi.

SOSYAL FAALİYETLERE ÖNEM VERİLDİ

Başkan Kasap, AK Parti’nin sosyal belediyecilik anlayışına uygun olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere özellikle önem verdiklerini hatırlatarak, mahalle bazında ve şehir bazında sosyal mekanlar oluşturduklarını ifade etti.

KADIN KÜLTÜR MERKEZİ TAMAMLANDI

Kadınların sosyal hayata katılabilmeleri ve ekonomik yarar sağlamaları için geliştirdikleri Kadın Kültür Merkezi projesini tamamladıklarını vurgulayan Başkan Kasap, sahil dolgu alanında bulunan Kadın Kültür Merkezi’nin açıldığı günden itibaren yoğun bir şekilde faaliyette bulunduğunu belirtti.

TİMYA VADİSİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ TAMALANDI

753 konutluk Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm projesini göreve geldikleri günden bu güne tamamladıklarını ifade eden Başkan Kasap, dairelerin hak sahiplerine teslimlerinin gerçekleştiğini belirtti.

HAYRAT MAHALLESİ’NDE 283 KONUTLUK YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Başkan Kasap, Hayrat mahallesinde 283 konutluk bir kentsel dönüşüm projesine başladıklarını belirtti. Başkan Kasap, bu projenin hafriyat çalışmalarının da başladığını ifade etti.

YILLIK ASFALT ÜRETİMİ 20 BİN TONDAN 45 BİN TONA ÇIKARILDI

Göreve geldiği yılda asfalt üretim kapasitesinin 20 bin ton olduğunu belirten Başkan Kasap, bu rakamı 4 yıl içerisinde yıllık 45 bin tona çıkardıklarını söyledi.

SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ BU YIL TAMAMLANIYOR

Sokak hayvanlarının tedavi edileceği ve 300 hayvanın barındırılabileceği Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nin inşaatına başladıklarını, bu yıl içerisinde bu çalışmayı da vatandaşların hizmetine sunacaklarını ifade etti.

resat-kasap,-rizede-bir-isyerinde-hizmette-4-yil-degerlendirme-toplantisi-gerceklestirdi-(2).jpg