Başkan Kasap: Jandarma ve Garnizon Komutanlığı Yeri Millet Bahçesi Olmalıdır

Başkan Kasap: Jandarma ve Garnizon Komutanlığı Yeri Millet Bahçesi Olmalıdır
Rize Belediye Başkan Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Jandarma Komutanlığı ile Garnizon Komutanlığı binasının bulunduğu alanın Millet Bahçesine dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Rize Belediye Başkan Prof. Dr. Reşat Kasap, 4 yıllık görev süresini değerlendirmek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Yardımcıları Saffet Kopuz, Coşkun Yeğen ve Mustafa Arıcı’nın da yer aldığı basın toplantısında Başkan Kasap, görev süresini değerlendirdi ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı millet bahçelerinin Rize’de oluşturulup oluşturulmayacağı yönündeki sorunun sorulduğu Belediye Başkanı Kasap, bu soruyu “Cumhurbaşkanımız eski stadyum yerleri ile buna benzer alanlarda millet bahçelerinin oluşturulacağını açıkladı. Ancak biz Rize’de bu manada kaybettik. Benim kişisel görüşümü söyleyeyim. Rize Belediye Başkanı olarak kişisel görüşüm şöyle: Bu manada Rize’de Fener Mahallesinde Jandarmanın bulunduğu alan bence en güzel alandır. Jandarmada şehrin dışına taşınarak bu şekilde bu sağlanabilir. Bunu ben seslendiriyorum, seslendirmeye de devam edeceğim. İlla yapılsın şeklinde değil şehre en uygun yer orasının olduğunu düşünüyorum. O alan en güzel alandır. Jandarmaya yeni bir alan tahsis edilmesi gerekiyor. Orta vadede düşünülecek bir şey bu” şeklinde cevaplandırdı.