Başkan Kasap Kurban Kesim Alanını İnceledi

Başkan Kasap Kurban Kesim Alanını İnceledi
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, hazır hale getirilen kurban kesim alanlarında incelemede bulundu.

Rize’de vatandaşların daha güvenli ve sorunsuz bir kurban bayramı geçirmesi için hazırlıklarını tamamlayan Rize Belediyesi kurban bayramı hazırlıkları çerçevesinde bünyesinde bulunan makine parkı alanını kurban kesim alanına çevirdi.

rizede-kurban-kesim-alani-hazir-hale-getirildi-1.gif

Meslek erbabı uzman kasapların görev yapacağı, vatandaşların daha güvenli ve hijyenik şartlarda kurbanlarını kesebilmesi için oluşturulan kesim alanına giderek incelemelerde bulunan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Rize kurban pazarı karşısında oluşturulan kesim alanında vatandaşların kurbanları numara sırasına göre alınıp görevli ekiplerce kesim işleminin ardından parçalanarak kurban sahiplerine hijyenik şartlarda teslim edilecek. Bayramın 1. Günü bayram namazının hemen ardından hizmet vermeye başlayacak olan kesim alanı, bayram boyunca hizmet vermeye devam edecek.” dedi.

resat-kasap-rizede-kurban-kesim-alanini-inceledi-2.gif

Kasap buradaki açıklamalarına şöyle devam etti: "Oluşturmuş olduğumuz kurban pazarından vatandaşlarımız sorunsuz bir şekilde kurbanlarını temin etti. Kurban Bayramının ilk gününden itibaren kurban pazarımızın karşısında oluşturmuş olduğumuz kesim alanında vatandaşlarımız kurbanlarını belediyemizin görevlendirmiş olduğu uzman ekibe kestirebilecekler. Şehir merkezi, sokak araları ve cadde üzerinde  Rize Belediyesi olarak kesinlikle kurban kesimlerine müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstereceğine inanıyorum. Ayrıca bayramın 1. günü Belediyemize ait otobüslerimizde ücretsiz taşımacılık yapılacaktır. Sorunsuz hayırlı bir bayram süreci geçirmeyi diliyor, tüm İslam aleminin kurban bayramını kutluyorum.”

resat-kasap-rizede-kurban-kesim-alanini-inceledi-1.gif

rizede-kurban-kesim-alani-hazir-hale-getirildi-2.gif