Başkan Kasap Rize'deki Su Kesintilerinin Sebebini Açıkladı

Başkan Kasap Rize'deki Su Kesintilerinin Sebebini Açıkladı
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize’de sıklıkla yaşanan su kesintilerinin su isale hatlarının ömrünü tamamlayan eski şebekeler olmasından kaynaklandığını açıkladı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 2017 yılının başında başlamayı hedefledikleri Avrupa Birliği Projesi ile Rize’nin tamamına yakınının su isale hatlarının yenileceğini açıkladı.

Kasap, konu hakkında yaptığı açıklamada Rize'nin su şebekesinin çok eski olduğunu belirterek, kentte sürekli meydana gelen su kesintilerinin şehrimizde su yetersizliğinden olmadığını aksine çok güçlü bir su tesisine sahip olduklarını ifade etti.

Su kesintilerinin nedenini su şebeke hatlarının eskimiş olması ile yetersiz kalması olarak açıklayan Kasap, arızaların bu nedenle meydana geldiğini kaydederek, “Elde olmayan sebeplerden dolayı arıza nedeniyle oluşan su kesintileri için vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Rize Belediyesi olarak su şebeke hattımıza bir taraftan yenileme çalışmaları yapıyor, diğer taraftan da 2017 yılının başında başlamayı hedeflediğimiz bir Avrupa Birliği projemiz var. Bu proje ile Rize'nin yaklaşık %90'lık su şebekesini yenileyeceğiz. Projemizin kredisi hazır sadece teknik çalışmalar tamamlandıktan sonra şebekenin tamamen yenilenmesini sağlayacağız.” diye konuştu.