Başkan Kasap Teleferikten Ümidini Kesti

Başkan Kasap Teleferikten Ümidini Kesti
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 10 Numara Projeler arasında yer alan teleferik projesi için belediye başkanlığı dönemi içinde inşaatına başlamayı ve bitirmeyi ümit ettiklerini kaydetti.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yaklaşık 15 yıldır yapılması gündemde olan Teleferik Projesinin tamamlanmasının belediye başkanlığı döneminde zor olduğunu vurguladı.

Mavi Karadeniz TV ekranlarında 10 Numara Projeler hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, teleferik projesinde Lunapark ile Dağbaşı arasında tek bir ayak yerinin kamulaştırılmasının kaldığını ifade ettiği açıklamasında, teleferik projesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirildiğini kaydederek, yap işlet devret sistemiyle ihale edilecek teleferik projesinin inşaatına bu dönem içinde başlamayı ve tamamlamayı ümit ettiklerini belirterek, “Teleferik çalışmalarımızda dolgu alanının olduğu noktadaki Lunaparkın olduğu noktadan Dağbaşı dediğimiz mevkiye uzanan yaklaşık 1,7 kilometrelik bir uzunlukta hemen hemen sadece tek bir ayak yerinin kamulaştırılması kaldı. Onun dışında Dağbaşındaki 30 dönümlük bir arazinin kamulaştırılması tamamlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kanalıyla projelendirilmesi tamamlanmak üzere. Bu iki nokta tamamen bittikten sonra inşallah yap işlet devret sistemiyle buranın inşallah bu dönem içinde inşaatına başlarız ve bitirilmesini görürüz diye ümit ediyoruz.”  şeklinde konuştu.