Başkan Kasap ve Rize Heyeti Japonya’da

Başkan Kasap ve Rize Heyeti Japonya’da
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından düzenlenen program kapsamında Japonya’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştiriyor.

DOKA tarafından desteklenen Rize Ticaret Borsası tarafından yürütülen “Dünya Çay Sektörü İnceleme ve Ağ Oluşturma” projesi çerçevesinde, bölgemize yönelik işbirliği görüşmelerinin yapılması ve yatırım çekilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda 1-8 Mart tarihleri arasında Japonya’da, FOODEX uluslararası gıda fuarına ve çay sektörü ile ilgili borsa, araştırma enstitüsü, fabrika ve plantasyon alanlarına ziyaretler yapılması planlanıyor.

İnceleme gezisine Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve üyeleri, Çaykur ve DOKA yetkilileri ve özel sektör çay firmaları temsilcileri katıldı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, ziyarette Japonya’nın ticari, zirai ve endüstriyel alanlarında önemli görüşmeler yapacaklarını, edindikleri izlenimlerin Rize’nin gelişmesinde yapacakları çalışmalarda fayda sağlayacağını belirtti.