Başkan Kasap'tan 10 Numara Projelere 10 Numara Açıklamalar!

Başkan Kasap'tan 10 Numara Projelere 10 Numara Açıklamalar!
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Timya Vadisi, Meydan Projesi, Orta Caminin taşınması, kamu binalarının şehir dışına taşınması gibi birçok konuda Müsiad'da açıklamada bulundu.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Müsiad Rize Şubesi’nin düzenlemiş olduğu ‘Rize’de Yerel Yönetimler ve Belediye Çalışmaları’ konulu ‘Müstakil Düşünceler Toplantısı’’na katıldı.

Müsiad Rize Şubesi Başkanı Mahmut Dabak’ın evsahipliğinde düzenlenen toplantıya, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın yanı sıra, Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül, Çaykent Belediye Başkanı Hasan Kara, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, Rize İl Müftüsü Yusuf  Doğan, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve Rize Müsiad Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

-resat-kasap,-musiad-rize-subesinde-(9).jpg

Toplantıda Müsiad Başkanı Dabak, Başkan Kasap’a belediye çalışmalarıyla ilgili düşüncelerini aktardı. Dabak, çalışmaların nasıl yapılacağına yönelik olarak görüşlerini bildirdi. Özellikle yayalar ve trafik kurallarına uyulması noktasındaki hassasiyetlerini belirtti.

resat-kasap-mahmut-dabak.jpg

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise, belediye çalışmalarını değerlendirdi ve Müsiad üyelerinin belediye çalışmalarının son durumları hakkındaki sorularına cevap verdi.

İKAMETGAHLARIN RİZE’YE TAŞINMASINA VURGU YAPILDI

Başkan Kasap, Rize’de yaklaşık olarak 60 bin dairenin olduğunu ve daire sayınına göre hesaplanıldığında Rize’de bulunan ikamet sayısının az olduğunu ifade ederek, “Rize’de konutlar fazla ama kayıtlı nüfus az. Barındırdığımız nüfus bizden hizmet istiyor. Vatandaşlarımızın belediye hizmetlerinden eksiksiz olarak yararlanabilmeleri için ikametgahlarını Rize’ye taşımaları gerekmektedir” dedi.

-resat-kasap,-musiad-rize-subesinde-(7).jpg

İTFAİYE EĞİTİMİNE ÖNEM VERİLİYOR

Rize Belediyesi olarak itfaiyenin yapısını güçlendirmek için çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Başkan Kasap, itfaiye erlerine değişen ve yenilenen teknolojiye uygun eğitimler verdirdiklerini ifade etti.
Başkan Kasap, “Göreve geldiğimiz günden bu yana özellikle itfaiyenin durumunda büyük iyileştirmeler yaptık. Bünyemize yeni kattığımız merdiveni 42 metre yüksekliğe ulaşabilen itfaiye aracımız sayesinde daha da güçlenmiş durumdayız. İtfaiye eğitimlerine de oldukça önem veriyoruz. Teknolojinin son yeniliklerinden itfaiye erlerimizin faydalanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

-resat-kasap,-musiad-rize-subesinde-(3).jpg

MÜDÜRLÜKLERİN ŞEHİR DIŞINA TAŞINMASI

Çarpık yapılaşma ve imar planının yeniden yapılanması adına başlatmış oldukları çalışmada ilerlemeye devam ettiklerini vurgulayan Başkan Kasap, “Rize’nin gelecek 50 yılını etkileyecek nitelikle bir imar planının oluşturulması yönünde başlatmış olduğumuz çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir. Şehrimizin rahatlayabilmesi, yoğunluğun azalması için Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun biz belediye başkanlarıyla Amasya’da yapmış olduğu toplantıda söylediği gibi, il müdürlüklerinin şehrin yeni kullanıma açılan yerlerine taşınmasını gündemimizde ve takibimizde bulunduruyoruz” dedi.

-resat-kasap,-musiad-rize-subesinde-(6).jpg

MEYDAN PROJESİ KAMULAŞTIRMAYI BEKLİYOR

Cumhuriyet Meydanı Projesi’nin çalışmalarının devam ettiğini ve müteahit firmaya teslim aşamasına gelindiğini söyleyen Başkan Kasap, meydanda bulunan bazı özel mülklerin kamulaştırılmasının beklendiğini, kamulaştırma olur olmaz inşaat aşamasının başlayacağını söyledi.

TİMYA VADİSİ’NDE SON DURUM

-resat-kasap,-musiad-rize-subesinde-(4).20141212225613.jpg

Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 18 Kasım’da tekrar ihale edildiğini ve ihale sonucunun beklendiğini ifade eden Başkan Kasap, Rize Belediyesi olarak Eylül ayından bu yana çalışmaların başlamasına hazır olduklarını ve ihale aşamasının tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

ORTA CAMİ TAŞINACAK

Rize’nin trafiğini rahatlatma ve büyük bir bulvar oluşturmak için Orta Cami’nin şu an bulunduğu yerden Timya Vadisi’nin bulunduğu yere taşınacağını ifade eden Başkan Kasap, “Orta Cami’nin bulunduğu yere denize dikey olarak giden Rize’nin ilk bulvarını yapmayı düşünüyoruz” dedi.

resat-kasap.20141212225542.jpg

BAŞKAN KASAP, “RİZE’YE HİZMET İÇİN UYKULARIM KAÇIYOR”

Belediye başkanı seçilmeden önce sık sık Rize’yi ziyaret ettiğini ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık yaptığı dönemdeki Rize ziyaretlerinde kendisiyle birlikte Rize’ye geldiğini söyleyen Başkan Kasap, “Rize’yle ilgili sorunlarda ve yapılan çalışmalarda sürekli takip ve bilgi alışverişi içinde oldum. Şu an Rize’nin hizmetinde bulunabilmek için çalışıyorum. Şunu söyleyebilirim ki Rize’ye hizmet için uykularım kaçıyor” dedi.

15 BİN KİŞİYLE BİREBİR İLETİŞİM İÇERİSİNDEYİM

Vatandaşlarla iletişim kurabilmek adına bütün kanalları sonuna kadar açık tuttuğunu ifade eden Başkan Kasap, “Belediyemizde düzenlediğimiz halk günlerinde vatandaşlarımızla birebir görüşme imkanımız olur. Sokakta esnafa yapmış olduğumuz ziyaretlerde vatandaşlarla görüşüyorum. Özellikle sosyal medya hesaplarımdan yaklaşık olarak 15 bin kişiyle iletişim kurabiliyorum. Her gün en az bir saat sosyal medyadan bana gelen mesajlara cevap veriyorum” dedi.

resat-kasap-ile-mahmut-dabak.jpg