Başkan Kasap'tan Berat Kandil Mesajı

Başkan Kasap'tan Berat Kandil Mesajı
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, hemşerilerinin Berat Kandilini kutlayan bir mesaj yayımladı.

12 Haziran Perşembe gecesini 13 Haziran Cuma'yabağlayan gecenin (bu gece) Berat Kandili olması dolayısıyla Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, kandil mesajı yayımladı.

Mesajında; Müslümanlar olarak; günahların affı, kulların temize çıkarılması ve kulların ihsana kavuştuğu bu mübarek geceyi ibadet ve taatle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi olduğuna inandıklarını kaydeden Prof. Dr. Kasap, mesajında, ayrıca "Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) bir hadisi şerifinde, 'Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah-u Teala o andan fecir oluncaya kadar: ‘ Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yokmu, onu rızıklandırayım. (Bir bela ile) müptela olan yok mu,  ona kurtuluş vereyim’ buyurur."

Kur’an-ı Kerim’in Levh-i Mahfuz’dan Dünya'ya toptan indirildiği Beraat Gecemizi çok ibadet ve çok dua ederek geçirmek ümidi ile  bu yılki amellerimizin, ömürlerimizin, ölüm sebeplerimizin, rızıklarımızın ve yükselmelerimizin Levh-i Mahfuzda  hakkımızda hayırla yazılmasını yüce Allah’tan niyaz ederim. Dua ile hayırlı kandiller dilerim." ifadelerine yer verdi.