Başkan Kasap'tan Davetiniz Var!

Başkan Kasap'tan Davetiniz Var!
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 12 Mayıs Salı günü Tuzcuoğlu Memişağa Parkında düzenleyecekleri Anneler günü etkinliğine tüm anneleri davet etti.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ülkemizde 1955 yılından bu yana Mayıs ayının ikinci Pazar gününde kutlanan Anneler günü ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Başkan Kasap mesajında; “Birçok ülkede Anneler Günü ulusça belirlenen değişik tarihlerde kutlanmaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da annelerimizin anneler gününü kutluyoruz. Bu vesile ile 12 Mayıs Salı günü Tuzcuoğlu Memişağa parkında düzenleyeceğimiz Anneler günü etkinliğine tüm annelerimizi davet ediyor, mutlu ve huzurlu günlere erişmelerini temenni ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yayımladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:“Birçoğumuzun dünyaya geldiğinde ağzından çıkan ilk kelimesidir. “ANNE” ve ilk kokudur aldığı, O’nun kokusudur. Sıcacıktır, bizi sarar ve söylerken içimizi ısıtır. Çünkü o, gülüşü ve bakışıyla bizim Annemiz sığınağımızdır. O’nun kucağında huzur buluruz.”dedi.

Başkan Kasap, ayrıca; Annelerin, Toplum hayatının temel taşı, herkesin öğretmeni olduğunu ifade ederek, ayrıştırıcı, ötekileştirici değil, toplumu yakınlaştıran birleştiren ve bütünleştiren bir role sahip olduklarının altını çizdi. Başkan Kasap, “Bizi millet yapan, bizi birbirimize kenetleyen değerlerin yaşatılmasında, kültürümüzün ve geleneklerimizin devam ettirilmesinde herkese düşen sorumluluktan daha fazlası şüphesiz annelere düşmektedir. Kültürün yaşatılması kadar huzurlu bir toplumun oluşturulmasında da annelerin rolü asla inkar edilemez.”dedi.

Başkan Kasap, “Bu vesile ile hayatta olan ve Cennet, ayağının altında olan annelerimizin vefalı ellerinden öperek başımızın tacı ediyor, Anneler Günü’nü kutluyorum. Ebediyete intikal eden annelerimize de,  Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi.