Başkan Kasap’tan Engelliler Günü Mesajı

Başkan Kasap’tan Engelliler Günü Mesajı
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, engellilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ve engellilerin toplumsal yaşama katılmaları noktası

Engelli olmanın bir tercih olmadığını vurgulayan Başkan Kasap, “Engelli olmak bir noksanlık veya bir tercih değildir. Unutmamalıyız ki her birey bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızın toplumla iç içe yaşayabilmesini sağlamak, vatandaşlar arasında engelliler için farkındalık oluşturmak öncelikli görev ve amaçlarımız arasındadır. Sürdürmüş olduğumuz çalışmalarımızın engellilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak nitelikle olduğunu belirterek tüm engellilerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutluyorum” dedi.

ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Cadde ve sokakları engelli vatandaşlara uygun hale getirebilmek için çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Başkan Kasap, amaçlarının engelsiz bir Rize oluşturmak olduğunu belirtti. Başkan Kasap, “Rize Belediyesi olarak ‘Engelsiz Rize’ çalışmalarımız çerçevesinde sokaklarımıza hissedilebilir engelli yürüyüş bantları yerleştirdik. Caddeler üzerinde bulunan kaldırım rampaları ve yaya geçiş noktaları engelli vatandaşlarımızın sorun yaşamadan yararlanabilecekleri hale getirildi. Bu kapsamda sürdürmüş olduğumuz çalışmalar devam etmektedir” diye konuştu.