Başkan Kasap’tan Halk Ekmek Müjdesi

Başkan Kasap’tan Halk Ekmek Müjdesi
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize’de halk ekmek uygulamasını başlatmak amacıyla fırıncılarla, fırın kiralama konusunda görüşmelere başladıklarını açıkladı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, en kısa sürede Rize’de halk ekmek uygulamasını hayata geçireceklerini ifade ederek, halk ekmek uygulaması için fırın kiralayacaklarını ve fırıncılarla görüşmelerin başladığını açıkladı.

Başkan Kasap, sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak böyle bir uygulama yapmayı gerekli gördüklerini belirterek, bunun fırıncılarla rekabet anlamına gelmeyeceğini, kaliteyi yükselteceğini kaydetti.

Vatandaşların ucuz ekmek imkanı sağlanması yönünde taleplerinin olduğuna dikkat çeken Başkan Kasap, ekmek üreticilerimiz ve Fırıncılar Odasından ekmeğin fiyatını çok yükseltmeden gidermelerini istedik. Ancak uzlaşma sağlayamadığımız gibi şöyle bir gerçek var. Serbest piyasa ekonomisi çerçevesinde arz-talebe bağlı olarak herkesin kendi fiyatını belirleme hakkı var. Biz de belediye olarak, sosyal devlet anlayışının bir uzantısı olarak, Rize’de ekmek fiyatı kendisini ilgilendiren, ekmeği daha ucuz şartlarda almak isteyen hemşehrilerimize ilişkin olarak bir alternatif sunmak istedik. Bu kesinlikle mevcut üretim yapan fırıncılarla bir rekabet anlamına gelmez. Ekmeğin fiyatı bir aile için belki çok önem taşımaz ama ihtiyacı olan aileler için bir kuruşun dahi önemi vardır. Bizler bunları da düşünerek belediye olarak bu konumda olan hemşehrilerimize bir alternatif sunmamız gerektiğini düşündük. Rize’de ekmek üretimi yapan fırıncılarla görüşmelerimize başlamış bulunuyoruz. Bir veya iki fırın kiralayıp, günlük 10 bin ekmek üretimini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Kiralayacağımız fırınla yapılacak anlaşmadan sonra Rize’de halk ekmek uygulaması başlamış olacak. Şayet fırıncılarla kiralamada anlaşma sağlayamazsak o zaman belediye olarak ekmeği üreteceğimiz imalathaneyi kuracağız.” diye konuştu.