Başkan Kasap'tan İçme Suyu Uyarısı

Başkan Kasap'tan İçme Suyu Uyarısı
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, içme suyu konusunda uyarıda bulundu.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, çay sezonunun açılması münasebetiyle köylerine çıkmaya başlayan Rize halkına içme suyu uyarısında bulundu.

Şebeke suyu olmayan, halk arasında çıkma su diye tabir edilen, köylerde her vatandaşın kendi hanesine aldığı yahut birkaç hanenin ortaklaşa oluşturmuş olduğu ve temizliği yapılmayan depolardan gelen kontrolsüz suları içmemeleri hususunda Rize halkının daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden Başkan Kasap; vatandaşlarımızın, içme suyu için şehir şebeke suyunu tercih etmelerini, bunun mümkün olmadığı durumlarda  içme suyu olarak kullanacakları suyu muhakkak kaynatıp içmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Yaz ayları yaklaştıkça hastanelerdeki ishal, mide bulantısı, kusma gibi şikayetlerin, şebeke harici suların kullanımıyla artış gösterebileceğinin de altını çizen Belediye Başkanı Kasap, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün yaptığı rutin analizlere paralel olarak hem Andon İçme Suyu Arıtma Tesisi çıkışında hem de hafta içi her gün şehrin 10 farklı noktasından alınan su numuneleriyle yapılan analizler sonucunda Rize Belediyesi sınırları içerisinde kullanılan şebeke suyunun vatandaşlarımız tarafından kesinlikle gönül rahatlığıyla içilebileceğini  ifade etti.