Başkan Kasap'tan Su Kesintileri Açıklaması

Başkan Kasap'tan Su Kesintileri Açıklaması
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, son zamanlarda vatandaşları çileden çıkartan su kesintileri ile ilgili açıklama yaptı.

Başkan Kasap yaptığı açıklamada; “Kent genelinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yenilenmesi ile ilgili başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Son günlerde Paşakuyu, Müftü ve Gülbahar mahallelerinin bazı kısımlarını etkileyen içme suyu kesintilerinin, doksanlı yıllarda döşenmiş olan AÇB ( Asbest) borularının uygulanan basınca dayanamadığından oluştuğunu bildirdi.

Kasap, Özellikle son on gündür sıkıntılı bir sürece girdiklerine değinerek, Rize’deki bu kısmi sorunu ortadan kaldırmak için ekiplerimiz aralıksız çalışmaktadır. Oluşan arızalara anında müdahale ediliyor. Eskiyen borular onarılarak problem giderilmeye çalışılıyor. Ancak onarılan eski boruda arıza tekrar meydana geliyor. Bu sebeplerden dolayı bazen arızalar art arda yaşanabiliyor.

Teknik ekiplerimiz 2500 metre uzunluğunda yüksek basınca dayanabilen düktil boru ile değiştirilecek yeni şebeke için çalışıyor. Bu sıkıntıları vatandaşlarımıza asgari düzeyde yansıtmanın gayretindeyiz. Bazen bu tahribatların onarımı saatlerce devam edebiliyor. Dolayısıyla bu süreçte halkımızın sabrına ve metanetine çok ihtiyacımız var. Büyük bir projeye el atarak bu şehrin kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu şebekesini IPA projesi ile yenileyerek sorunu tamamen ortadan kaldırmanın gayretindeyiz. Şehrimizin bazı kısımlarında istemeyerek ortaya çıkan bu tür gelişmelerde halkımızın anlayışına sığınıyoruz. İnşallah bu sıkıntılı dönemi en kısa sürede atlatarak sorunu ortadan kaldıracağız" dedi.