Başkan Kasap'tan Su Kesintisi Açıklaması

Başkan Kasap'tan Su Kesintisi Açıklaması
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'tan Rize'de yaşanan su kesintilerine yönelik açıklama:

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap,  yaptığı açıklamada, Rize'deki su isale hattındaki su borularının eskimiş ve ihtiyaca cevap veremez hale geldiğine vurgu yaparak, vatandaşların hijyenik şartlarda su tüketebilmesi için eskimiş su borularının değişimini gerçekleştirdiklerini ve bu çalışmalar sona erene dek kısa süreli su kesintilerinin devam edeceğini söyledi.

Rize'de yaşanan su kesintilerine değinen Başkan Kasap, son günlerde şehirde yaşanan su kesintilerinin sebebinin vatandaşların daha hijyenik şartlarda su tüketebilmesinin sağlanması amacıyla yapılan çalışmalar olduğunu belirtti.

Su şebeke hattında uzun yıllardır kullanılan ve ömrü tamamlanmış olan boruların olduğunu ve bunları değiştirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Kasap, ” Vatandaşlarımızın daha kaliteli bir su tüketebilmesi için bu borularımızı değiştiriyoruz ve yerine dayanma gücü yüksek daha kaliteli boru hatları döşüyoruz. Şehrimizde  kısa süreli su kesintileri yaşanabiliyor ve bundan sonraki süreçte de belirli saatler arasında kısa süreli kesintiler olacaktır. Yapılacak kesintiler öncesinde ise belediyemiz tarafından kısa mesaj yoluyla ve basın aracılığıyla  vatandaşımız bilgilendirilmektedir. Yapmış olduğumuz bu çalışmalar doğrultusunda sabır göstererek bizlerden anlayışlarını esirgemeyen halkımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bu şehir hepimizin şehridir ve birlikte el ele çalışarak daha yaşanabilir bir Rize için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.