Başkan Kasap’tan Yeşilay Haftası Mesajı

Başkan Kasap’tan Yeşilay Haftası Mesajı
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Mart ayının ilk haftasında kutlanılan Yeşilay haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap mesajında, zararlı madde kullanımının doğurduğu olumsuz sonuçların gençlere etkili bir şekilde anlatılması gerektiğini vurguladı.

Toplumun bütün bireylerinin özellikle de anne ve babaların gençlerin sağlıklı yetişmesinde büyük sorumluluklar taşıdığını söyleyen Başkan Kasap, “Çocuklarımızın sağlıklı birer birey olarak yetiştirilmesi, onlara vereceğimiz sağlık bilinciyle mümkün olacaktır. Zararlı madde kullanımının sonuçlarını iyi idrak etmemiz ve gençlerimize etkili bir şekilde anlatmamız önemlidir. Hükümetimizin özellikle sigara ile mücadele kapsamında yaptığı çalışmalar büyük fayda sağlamış ve toplumda sigaranın zararları konusunda önemli bir algı oluşmuştur. Hepimizin, çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak, sağlıklı bir nesil yetiştirme görevi vardır. Unutmamalıyız ki gençlerimiz iyi veya kötü alışkanlıklarını büyüklerinden görerek öğrenmektedir. Gençlerimize iyi örnek olabilmek için kötü alışkanlıklarımızı bir kez daha gözden geçirmemiz gerekmektedir. Bu doğrultuda Yeşilay Haftası'nın sadece gençlerimiz için değil bütün vatandaşlarımızın dikkate alması gerekir. Yeşilay Haftası’nın kötü alışkanlıklardan uzak durulması konusunda farkındalık yaratması bakımından iyi sonuçlar vermesini temenni ederim" dedi.