Başkan Metin: "Kentsel Dönüşüm Şehrin Trafiği İçin de Önemli"

Başkan Metin: "Kentsel Dönüşüm Şehrin Trafiği İçin de Önemli"
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize’de yapılacak Kentsel Dönüşüm projesinin şehir trafiğinde rahatlama sağlayacağını, yapılacak dönüşümle araç trafiğinden uzak, yayaların rahat hareket edebileceği bir şehir merkezi oluşabileceğini söyledi.

Rize Belediye Başkan Rahmi Metin, İl Emniyet Müdürlüğünce, 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Karayolları Trafik Güvenliği Haftası“ etkinlik programına katıldı.

Başkan Metin, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen trafik haftası etkinliği programında gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, “Rize Belediyesinin şehrimizde yapmış olduğu trafik çalışmalarına değinen Başkan Rahmi Metin, “Bu gibi etkinliklerin şehrimizde yapılması ve toplumun trafikle ilgili bilgilendirilmesi şehrimizin ileride daha güvenli bir şehir haline dönüşmesine vesile olur. İlimizde son verilere göre merkezde 53 plakalı araç sayısı 47 binin üzerinde. Ülkemizde her yıl artmakta olan araç sayısı ile birlikte trafik kazaları daha sıkça yaşanmaktadır. Son zamanlarda toplumu bilgilendirmek ve caydırıcı cezalarla birlikte ölümcül kazaların biraz olsun önüne geçilmektedir.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ BİZLER İÇİN BİR FIRSATTIR

Daha çok yaya trafiğini ön plana çıkartan insan merkezli şehirler inşa etmemiz lazım. İnsanlarımızın yürüyüş koridorlarının daha fazla olduğu merkezler oluşturmalıyız. İşte şehrimizde bu noktada son günlerde gündeme gelen Kentsel Dönüşüm proje çalışması bizler için bir fırsat olacak. Toplumun bilinçlendirilmesi noktasında Emniyet Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalara yönelik bizde Rize Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız” dedi.

rahmi-metin-rize-belediye-baskani-(1).jpgrahmi-metin-rize-belediye-baskani-(2).jpg