Başkan Metin'den Şiddetli Yağmur Açıklaması: "Tüm İmkanlarımızı Seferber Ettik"

Başkan Metin'den Şiddetli Yağmur Açıklaması: "Tüm İmkanlarımızı Seferber Ettik"
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, kentte etkili olan şiddetli sağanak yağış dolayısıyla ekiplerin seferber olduğunu ve sahada çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Rize'de etkili olan sağanak yağışın ardından Rize Belediyesi ekipleri şehir merkezinde yaşanan su taşkınlarına müdahale noktasında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kenti etkisi altına alan yağmur öncesinde Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan şiddetli sağanak yağış uyarısı üzerine hazır kıta bekleyen Rize Belediyesi ekipleri, yağmurun yağdığı ilk saatlerden itibaren şehir merkezinde yaşanan su taşkınlarına müdahalede bulundu.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin başta olmak üzere, Ak Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Belediye Başkan Yardımcıları ve daire müdürlerinin kontrolünde Rize Belediyesinin iş makineleri ve personeli gece boyu çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında su baskınına maruz kalan esnafa temizlik desteği verilerek, balçık haline gelen bölgelerde yıkama çalışmaları yürütülüyor.

Gece boyu çalışmaları yerinde takip eden Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, yaptığı açıklamada; “Akşam saatlerinde şehrimizi etkisi altına alan ve metre kareye 100 kg olduğu tahmin edilen sağanak yağış şehrimizde etkisini gösterdi. Özellikle yıllardır sorun olan Paşakuyu deresi ve Değirmendere olarak bilinen derelerimizde taşmalar meydana geldi. Daha önce Meteorolojiden verilen alarm nedeniyle bizde Rize Belediyesi olarak tüm ekiplerimiz ile müdahaleye hazır şekilde beklemedeydik. Şimdilik Allah'a şükür çok büyük bir tahribat yaşamadık ancak Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi güzergahında bazı esnaflarımız zor anlar yaşadı. Yılların biriktirmiş olduğu altyapı sorunu üzerinde yeni yönetim olarak özellikle son 1 aydır bazı tespitler yaptık. Bu sorunların giderilmesi noktasında gerekli girişim ve çalışmaları yürütüyoruz. DSİ ile ortak yürütmüş olduğumuz çalışmalar devam ederken öncesinde yaşamış olduğumuz bu yağmurun ardından Rize Belediyemizin tüm imkanlarını seferber ederek, yağışın yaşandığı il saatlerden itibaren su baskınına uğrayan esnaflarımızın yanındayız. Bir taraftan iş makinelerimizle suyun akışını sağlarken, diğer yandan balçık haline gelen sokak ve kaldırımlarda yıkama işlemleri yapıyoruz. Maalesef eskilerde o zamanki şartlarda yapılan menfezlerin yetersiz kalmasından dolayı bu gibi baskınlar olabiliyor. Allah beterinden korusun. Yağan yoğun yağmurun ara verdiği anda oluşan göletlerin kısa sürede kanallarımızdan tahliye olup akıp gitmesi daha büyük zararların oluşmasını etkiledi. Bu sevindirici bir durum.Bundan sonraki süreçte köklü çözülmesi gereken alt yapı sorununa yoğunlaşarak ivedilikle daha geniş bir altyapıyı hayata geçirme noktasında çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.

rahmi-metin-rize-belediye-baskani-002.jpgrizede-siddetli-yagis-(4)-005.jpgrizede-siddetli-yagis-(3)-006.jpgrizede-siddetli-yagis-(1)-006.jpgrizede-siddetli-yagis-(2)-006.jpgrizede-siddetli-yagis-(5)-004.jpgrizede-siddetli-yagis-(6)-003.jpgrizede-siddetli-yagis-(7)-003.jpg