Başkan Topbaş, Sazlıdere Barajı İle İlgili Konuştu

Başkan Topbaş, Sazlıdere Barajı İle İlgili Konuştu
İstanbul Gaziosmanpaşa'da düzenlenen Meydan Düzenlemesi temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Maalesef Sazlıdere...

İstanbul Gaziosmanpaşa'da düzenlenen Meydan Düzenlemesi temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Maalesef Sazlıdere Barajı'na içme suyuna inşaat atıkları dökecek kadar gözü kararmış insanlar var aramızda. Bunların cezaları ağır olacak" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Gaziosmanpaşa'da 4 meydanı birbirine bağlayarak 45 bin 500 metrekarelik dev bir meydan oluşturuyor. Atatürk Büstü Meydanı, Hükümet Konağı Meydanı, Kültür Merkezi Belediye Meydanı ve Cami Meydanı, İBB'nin hayata geçireceği 6 milyon 665 bin liralık projeyle birleşiyor. Gaziosmanpaşa Meydanı Temel Atma Töreni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

"SAZLIDERE BARAJINA MOLOZ DÖKENLERİN CEZASI AĞIR OLACAK"

Gaziosmanpaşa'da temel atma törenine katılarak konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bugün ve dün duyduğumuz üzücü haberi hepimiz basından takip ediyoruz. Maalesef Sazlıdere Barajına içme suyuna inşaat atıkları dökecek kadar gözü kararmış insanlar var aramızda. Bunların cezaları ağır olacak buradan ifade etmek istiyorum. Onlar 4 liradan kaçtığı için Büyükşehir olarak biz çok daha fazla bedel ödeyerek kaldırmak zorunda kalıyoruz. Mümkün olsa da o döktükleri molozları ve inşaat atıklarını bulundukları yerlerdeki suları onların evlerine göndersek, onlara içirsek" dedi.

"MAALESEF NE KADAR ÖNLEM ALSAK, YİNE AKILLARINA ŞEYTANLIK GELİYOR"

Moloz dökenlere karşı önlemler aldıklarını, buna rağmen bir yol bulup dökmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Topbaş, "Kimyasallarla ve o ne olduğunu bilmediğimiz atıklar döktükleri o suların tekrar içilir hale gelmesinin çok ciddi maliyetleri var. Arıtma tesislerinde ciddi bedeller oluşturuyor. Coğrafyaya, tabiata, ormana, yeşile nasıl kıyılır. Maalesef ne kadar önlem alsak, yine bir şeytanlık akıllarına geliyor ve 3 kuruştan kaçarak çevreyi kirletmeyi göze alıyorlar" diye konuştu.

"YENİ YAZILIM YAPTIK, HAFRİYAT KAMYONLARI DAMPER KALDIRDIĞI ANDA GÖRECEĞİZ"

Hafriyat kamyonlarına yönelik yazılım geliştirdiklerini söyleyen Başkan Kadir Topbaş, "Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımıza arz ettim. Tabi kötü komşu insanı hacet sahibi edermiş. Bir yazılım yaptık, inşallah bu yazılımlar mecburi hale gelecek. Hafriyat kamyonları damperini nerede kaldırırsa biz onu merkezden göreceğiz. Nerede açtı, nerede döktü biz onu takip edeceğiz. Onların canlarını yakacak kadar cezalar gelecek. Sadece kendini ve bu dönemi kirletmiyorlar, geleceğimizi kirletiyorlar. Dün, Dünya Su Günü'ydü. Suyu israf etme geleceğini tüketme diyoruz, ama bunlar bugünden çevremizi ve geleceğimizi tüketiyorlar. Bu densizliğe müsamaha gösteremeyiz" şeklinde konuştu.

"BU YANLIŞLAR ASLA AFFEDİLEMEZ"

Topbaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buna benzer bazı yerlerde yakaladığımız, arabalarını yakalayarak ciddi cezalar yakaladığımız. Ağlayarak, sızlayarak himmet istiyorlar, asla yüzlerine bakmıyoruz. Bu yanlışlar asla affedilemez. Böyle şey olur mu? Milletin, doğanın geleceğini karartacaksınız. O tabiatın, o doğanın dili olsa diyecek ki, "ey insan gölgemden istifade ediyorsun, senin oksijenini temin ediyorum. Bana bu yapılır mı" diyecek. İnşallah akılları başlarına gelir veya biz getiririz."

(Mehmet Başa - Caner Sönmez/İHA)

Başkan Topbaş, Sazlıdere Barajı İle İlgili Konuştu

Başkan Topbaş, Sazlıdere Barajı İle İlgili Konuştu

Kaynak:IHA