Başkan Türüt: "16 Nisan Sadece Bizim Değil, Tüm Dünya Mazlumlarının da Önemsediği Bir Tarihtir"

Başkan Türüt: "16 Nisan Sadece Bizim Değil, Tüm Dünya Mazlumlarının da Önemsediği Bir Tarihtir"
AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, 16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve anayasa değişikliği referandumu öncesi dur durak bilmeden mahalle ziyaretlerini sürdürüyor.

Rize’de gezmedik sokak, girilmedik mahalle bırakmaksızın sokak sokak, mahalle mahalle gezerek, yeni anayasanın getireceği yenilikleri vatandaşlara anlatan AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt’ün bu sefer ki durağı  Tophane Mahallesi oldu. Başkan Türüt, Tophane Mahallesi sakinleriyle toplantıda bir araya gelerek yaklaşan referandum süreciyle ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

16 Nisan’ın sadece sandığa gidilip, evet ya da hayır denilen bir düzlem olmadığına ve sadece anayasa maddelerinin değişeceği bir süreç olmadığına dikkat çeken Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, “Bu süreç Türkiye Cumhuriyetinin tüm kazanımlarından sonra 2002’den bu yana, Rizeli Recep Tayyip Erdoğan’ın ve arkadaşlarının ortaya koyduğu mücadele sonucunda elde edilen tüm kazanımların garanti altına alınmasını sağlamak için yapılan anayasa değişikliğinin oylanmasıdır. 16 Nisan öyle önemli bir oylamadır  ki saygıdeğer Türkiye Cumhuriyeti bakanlarının Belçika’nın ara sokaklarında kendi toprakları olan büyük elçiliklere 30 metre kala sokak arasında sıkıştırılmalarına buradaki gurbetçi evlatlarına saldırılıp, engellenmeye çalışılan bir gerçeğin yaşanacağı gündür. 16 Nisan bu toprakların evlatlarının küllerinden yeniden doğarak, silkinerek, sancağı kaldığı yerden kaldırıp, yeniden kutlu ufuklara doğru yürümesinin yeni bir başlangıcının miladıdır.” diye konuştu.

sadettin-turut-009.jpg

16 Nisan’ın “Bu topraklarda Türk İslam insanlarının yeniden bizi biz yönetmeye başladık, böyle de devam edeceğiz. Bunu da Allah’ın izniyle ve nusretiyle kimse engelleyemeyecek” diyeceği ve dünyaya haykıracağı tarih olduğunu kaydeden Başkan Türüt, “16 Nisan sadece bizim değil, Rize’nin değil, Türkiye’nin değil tüm dünyanın diğer coğrafyasında yaşayan bu ümmetin ve diğer dünya mazlumlarının çok önemsediği onların yaşaması yaşamlarına devam edebilmesi için çok önemli bir tarihtir. Bakın dün ve evvelsi gün bir zalimin aslında kendi toprakları içerisinde yaşayan, elma kokulu sinir gazlarıyla aç insanların arasına attığı masum çocukları nasıl katlettiğine şahit olduk. Rabb-ül Alemin Kahhar ismiyle kahreylesin onu. Dün bizim topraklarımızda ne işleri var dediğimiz o çocukların, orada kalanların bugün şehit oluşuna şahit olduk ve kıvranarak acı içerisinde izledik. Bütün bunların mümkünse yaşanmaması için bu toprakların devletinin ve bu toprakların insanlarının artık daha değişik bir pozisyon alması lazım. Bu yüzden 16 Nisan sadece değişen 18 tane anayasa maddesinin oylanacağı bir tarih değil. Durdurulmaya çalışılan paçasından aşağı çekilmeye çalışılan Türkiye’nin, paçasındakilerden kurtulup, koşmaya başlamasının tarihidir. Şuan ki düzlemde Recep Tayyip Erdoğan 2023 ‘e yürütülmemeye çalışılıyor. Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının önü kesilmeye çalışılıyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye için ortaya koyduğu vizyonla kısa, orta, uzun vadeli hedeflerine, onun şahsında bloke edilip, manipüle edilip durdurulmaya çalışılıyor. 16 Nisan Türkiye genelinde çok önemli, bizim içinde Rize çok önemli. Rize’ye baktıkları zaman Recep Tayyip Erdoğan’ı görüyorlar, Rize’ye baktıkları zaman Türkiye’nin çimentosu olduğunu görüyorlar. Rize’ye baktıkları zaman sonuç iyiyse Avrupa da ki küffar üzülüyor, sonuç kötüyse seviniyor. O yüzden Rize’nin önemli bir ibreye işaret olduğunu bu noktada dikkat ederek, şunu söylüyorum ki sadece bizim kararlı olmamız önemli değil, çevremize, eşimize, dostumuza bu meselenin sadece  bir parti meselesi olmadığını Recep Tayyip Erdoğan’ın meselesi olmadığını bunun milli ve manevi bir mesele olduğunu, bunun sadece bu milleti de değil, Ümmeti Muhammedin hepsini ilgilendiren önemli bir beka meselesi olduğunu hatırlatmamız gerektiğini sizlere arz ediyorum” dedi.

sadettin-turut-mahalle-ziyaretinde-(1).jpgsadettin-turut-mahalle-ziyaretinde.jpg