Başkan Türüt: "Mücadelemiz Emperyalizmin Ta Kendisiyledir"

Başkan Türüt: "Mücadelemiz Emperyalizmin Ta Kendisiyledir"
AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Türüt, mücadelelerinin emperyalizmin ta kendisiyle olduğunu, o yüzden herkesin kendi sınırlarını korumak ve oluşturmakla mükellef olduğunu kaydederek, “16 Nisan bu ülkenin bekası için çok büyük önem arz etmektedir” dedi.

AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Merkez ilçe başkalığını yönetim kurulu üyeleri, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz, Hamzabey ve Fatih Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Türkiye’nin gelişmesini istemeyen ülkelerin bugün yine maşalarla ülkemizin gelişmesini engellediklerini aktaran Başkan Türüt, “Dün topuyla tüfeğiyle Çanakkale’de verdiğimiz mücadele gibi bugün Memleketçe aynı o Kuvayi Milliye ruhuyla hareket etmemiz gereken bir dönemin içinden geçiyoruz. Bir harp verilirken o harbe dair bütün mevzileri oluşturmak zorundasınız. Rahmetli Merhum Mehmet Akif’in dediği gibi ‘kimi hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela’  mısralarında olduğu gibi yedi düvele karşı teyakkuz halindeyiz. O gün karşımızda kim varsa bugünde askeri yok, bayrağı yok ama önümüze koyduklarıyla perde arkasında olanlar yine bu memleketin bir adım daha ileri gitmesini engellemek için gayret sarf edenler. Adları şimdi DAEŞ, adları PKK benzeri bir çok örgüt bazen kredi notlandırma kuruluşu bunlar, bazen uluslararası finans kuruluşları,  bazen uluslararası sivil toplum örgütü olarak karşımıza çıkıyorlar. Ama yaptıklarıyla  doğru orantılı olarak gerçekte istediklerinin izdüşümünü sahada maalesef  göremiyoruz. Zahiren istedikleri başka bir şey  aslında akıllarının ve kalplerinin arkasındaki çok başka bir şey. Hülasa yedi düvelle  yine uğraşmaya devam. Bu topraklar böyle topraklar, diyor ya şair “ sinesine gül koyacak olan gülün dikenine katlanacak” bu topraklarda yaşamanın bedelleri var o yüzdende bu bedeli ödeyip, üzerinde yaşayanlarda mukaddes insanlardır. Bedeli olan şeydir kıymetli olan zaten. Bu minvalde 16 Nisan Ak Partili olanın değil, partili olan olmayanın,  politik bir duruşu olan olmayanın, ya da bir şekilde bu vatanı paylaştığımız bizim birçok  görüşümüzü  bununla birlikte sadece paylaşmayan  asgari müştereğimiz  vatan ve bu topraklarda komşuluk yapmak arkadaşlık yapmak olan bir sürü insanı, milyonları ilgilendiren bir mesele bu. Bunun dışında  bu toprakların içinde yaşayanların kurduğu ve yönettiği devletin hamilik ettiği manevi ve maddi olarak her zaman yardımda bulunduğu yardımda bulunmasa da küresel emperyalizme baş kaldırırken örnek teşkil ettiği  bir çok ülkeyi coğrafyayı da bu şekilde ilgilendirmektedir. Evet mücadele ettiğimiz emperyalizmin ta kendisidir. O yüzden herkes kendi sınırlarını korumak ve oluşturmakla mükelleftir bu bağlamda 16 Nisan bu ülkenin bekası için çok büyük önem arz etmektedir” dedi.

Görev dolayısıyla il dışında olan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın selamlarını mahalle sakinlerine ileten Rize Belediye Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz ise,  mahallelere bazı imkânlarını sunmaya çalıştıklarını ve alt yapı sorunlarını çözmek için çabaladıklarını dile getirdi.

Yılmaz, ihtilal anayasalarının oluşturduğu bürokrasiler yüzünden bazı projelerde zaman kaybı olduğunu ifade ederek, “16 Nisan’daki referandumda alacağımız sonuç ülkemizin istikrarı için evet olacaktır. Önceki seçimlerde birinci çıkan Rize, inanıyorum ki 16 Nisan’da da yine birinci olacaktır” dedi.

Mahalle sakinleriyle sohbet eden Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt ve  Rize Belediye Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz, “16 Nisan yapılmak istenen projelerin önündeki bürokrasi krizinin son bulacağı tarihtir” dedi.

ak-parti-rize-merkez-ilce-baskani-sadettin-turut,-hamzabey-ve-fatih-mahallesi-sakinleriyle-bir-araya-geldi-(5).jpgak-parti-rize-merkez-ilce-baskani-sadettin-turut,-hamzabey-ve-fatih-mahallesi-sakinleriyle-bir-araya-geldi-(2).jpgak-parti-rize-merkez-ilce-baskani-sadettin-turut,-hamzabey-ve-fatih-mahallesi-sakinleriyle-bir-araya-geldi-(4).jpgak-parti-rize-merkez-ilce-baskani-sadettin-turut,-hamzabey-ve-fatih-mahallesi-sakinleriyle-bir-araya-geldi-(1).jpg

ak-parti-rize-merkez-ilce-baskani-sadettin-turut,-hamzabey-ve-fatih-mahallesi-sakinleriyle-bir-araya-geldi-(4)-001.jpg